Zsidóktól kérdezem hogy mit gondoltok Jézusról? Ő is Zsidó volt vagy nem? Szeretnék inteligens válaszokat ha lehet.
Ne koszond az utolsot, nem veletlenul irtam, hogy "a Tora szerint? 😀". A Toraban Jezus meg sincs emlitve, hogy is lenne mikir evszazadokkal elotte irodott? A tobbi valasz stimmel, Jezus letezeset a legtobb vallastortenesz tenykent kezeli, en is egyebkent, de 100%ig biztosra nem lehet mondani.
Amennyiben letezett, tok egyertelmu, hogy zsido volt, nyilvan nehany nagykereszteny megprobalja a vallasat a leheto legjobban szeparalni a judauzmustol igy megkerdojelezik Jezus zsidosagat, a leheto legtobb modon, de ez mind marhasag. Jezus egy zsido ember volt, megreformalta a Judaizmust, erdekes ember lehetett, es az eletenek legendaja letrehozta a keresztenyseget. De azt mar nem o hozta letre, hanem az idő.
És a "legjobb" pl arra, hogy nem volt zsidó, hogy keresztre feszítették.
Nem tudom sok ember nem látja a fát az erdőtől?
Vatikan deklaratum: Jesus was and always remained a jew. (Jezus zsido volt, es mindigis zsido maradt).
III. Fejezetben olvashato (Jewish roots of Christianity, celszeru az elso 3 pontot atfutni, minden versekkel van alatamasztva.
Attol, hogy zsidok oltek meg Jezust, meg nem lehet zsido? Rajta kivul meg 3 embert akartak es meg kettot keresztre is feszitettek csak azon a napon. Ezyik sem volt zsido? Zsido zsidot sosem olt meg? Allitod, hogy a zsidok egy szupernemzet? Kikerem magamnak...
A III. fejezet elso harom pontjanak osszes utalt verset legyszives egyebkent cafold meg versekkel, es akkor pofazd hogy nem latjuk a fat az erdotol, addig vice versa, Api!.
Azt mikor mindta hogy "ti a sátánt imadjatok?".
Legyszives erre is mutass egy verset teljes kontextusban. Te valami szektás vagy?
"Ján. 7,28.
Miért nem értitek az én beszédemet? Mert nem hallgatjátok az én szómat.
Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja."
Ján. 5,18., Ján. 5,19.
Felelének és mondának néki: A mi atyánk Ábrahám. Monda nékik Jézus: Ha Ábrahám gyermekei volnátok, az Ábrahám dolgait cselekednétek.
Ámde meg akartok engem ölni, olyan embert, a ki az igazságot beszéltem néktek, a melyet az Istentől hallottam. Ábrahám ezt nem cselekedte.
Ti a ti atyátok dolgait cselekszitek. Mondának azért néki: Mi nem paráznaságból születtünk; egy atyánk van, az Isten.
Monda azért nékik Jézus: Ha az Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az Istentől származtam és jöttem; mert nem is magamtól jöttem, hanem ő küldött engem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!