Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Zsidóktól kérdezem hogy mit...

Zsidóktól kérdezem hogy mit gondoltok Jézusról? Ő is Zsidó volt vagy nem? Szeretnék inteligens válaszokat ha lehet.

Figyelt kérdés
Jézus,Jews,Izráel

2018. júl. 24. 18:01
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszi a Válaszokat.
2018. aug. 10. 11:32
 12/18 anonim ***** válasza:

Ne koszond az utolsot, nem veletlenul irtam, hogy "a Tora szerint? 😀". A Toraban Jezus meg sincs emlitve, hogy is lenne mikir evszazadokkal elotte irodott? A tobbi valasz stimmel, Jezus letezeset a legtobb vallastortenesz tenykent kezeli, en is egyebkent, de 100%ig biztosra nem lehet mondani.

Amennyiben letezett, tok egyertelmu, hogy zsido volt, nyilvan nehany nagykereszteny megprobalja a vallasat a leheto legjobban szeparalni a judauzmustol igy megkerdojelezik Jezus zsidosagat, a leheto legtobb modon, de ez mind marhasag. Jezus egy zsido ember volt, megreformalta a Judaizmust, erdekes ember lehetett, es az eletenek legendaja letrehozta a keresztenyseget. De azt mar nem o hozta letre, hanem az idő.

2018. aug. 10. 13:05
 13/18 anonim ***** válasza:
10%
Nem volt zsidó, mivel szentlélektől született. És ő mondta, hogy nem közületek való vagyok. És, hogy a ti atyátok a Sátán, őt imádjátok. Ha közületek való volnék, nem kérdeznétek, hogy ki vagyok és honnan jöttem, miért akarom Isten igéjét átadni.
2018. aug. 12. 14:14
 14/18 anonim ***** válasza:

És a "legjobb" pl arra, hogy nem volt zsidó, hogy keresztre feszítették.

Nem tudom sok ember nem látja a fát az erdőtől?

2018. aug. 12. 14:16
 15/18 anonim ***** válasza:

[link]

Vatikan deklaratum: Jesus was and always remained a jew. (Jezus zsido volt, es mindigis zsido maradt).

III. Fejezetben olvashato (Jewish roots of Christianity, celszeru az elso 3 pontot atfutni, minden versekkel van alatamasztva.

Attol, hogy zsidok oltek meg Jezust, meg nem lehet zsido? Rajta kivul meg 3 embert akartak es meg kettot keresztre is feszitettek csak azon a napon. Ezyik sem volt zsido? Zsido zsidot sosem olt meg? Allitod, hogy a zsidok egy szupernemzet? Kikerem magamnak...

A III. fejezet elso harom pontjanak osszes utalt verset legyszives egyebkent cafold meg versekkel, es akkor pofazd hogy nem latjuk a fat az erdotol, addig vice versa, Api!.

2018. aug. 12. 15:57
 16/18 anonim ***** válasza:

Azt mikor mindta hogy "ti a sátánt imadjatok?".

Legyszives erre is mutass egy verset teljes kontextusban. Te valami szektás vagy?

2018. aug. 12. 15:58
 17/18 anonim ***** válasza:

[link]

"Ján. 7,28.

Miért nem értitek az én beszédemet? Mert nem hallgatjátok az én szómat.

Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja."

Ján. 5,18., Ján. 5,19.

Felelének és mondának néki: A mi atyánk Ábrahám. Monda nékik Jézus: Ha Ábrahám gyermekei volnátok, az Ábrahám dolgait cselekednétek.

Ámde meg akartok engem ölni, olyan embert, a ki az igazságot beszéltem néktek, a melyet az Istentől hallottam. Ábrahám ezt nem cselekedte.

Ti a ti atyátok dolgait cselekszitek. Mondának azért néki: Mi nem paráznaságból születtünk; egy atyánk van, az Isten.

Monda azért nékik Jézus: Ha az Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az Istentől származtam és jöttem; mert nem is magamtól jöttem, hanem ő küldött engem.

2018. aug. 12. 17:03
 18/18 anonim ***** válasza:
Legalabb negyven verset kuldtem neked. Cafold.
2018. aug. 12. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!