Van éles határvonal hit és nem hit közt?
Szerintem már az is egy határvonal, ha valaki csak minimálisan hisz az adott dologban. Most nézzük azt, hogy vannak az igazán hívő, és a teljesen ateista emberek! Szerintem természetesen nem csak ez a két véglet létezik... Van olyan ember, aki hisz abban, hogy van egy felsőbbrendű valaki, imádkozik hozzá, ápolja vele a kapcsolatát, támaszkodik rá, ugyanakkor úgy gondolja nincs szüksége az egyházak által kínált szolgáltatásokra, tanításokra, tehát a mi adott skálánkon most ő valahol a két véglet között szerepel, de még a hívő oldalon! Ugyanígy szerintem létezik olyan ateista ember is, aki ugyan nem fohászkodik az istenhez soha semmilyen körülmények között, még is úgy gondolja, "miért lenne kizárt, hogy van egy felsőbbrendű valaki, aki itt irányít mindent?"
Ami a kérdésedben szerepel kicsit bugyutaságnak tűnik, inkább csak játék a gondolatokkal, így számomra kicsit nehezen is volt felfogható! Valószínűleg az éles határvonal ott húzódik, ahol az az ateista ember, már minimálisan sem hisz!!
Az én véleményem szerint, a hit és az hogy elképzelhetőnek tartok valamit, abszolút nem ugyan az!! Azért mert nem zárom ki valaminek a létezését, minimálisan elhiszem hogy létezik, még nem lesz belőlem hívő ember, ugyanúgy ateista maradok! Sajnos ezt jobban megfogalmazni nem tudom, remélem azért érthető!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!