Valaki tud 14-16 éves lányoknak könyveket? A szent Johanna gimit már kiolvasták. Leiner laurának milyen könyvei vannak még?
Egyébként (szinte) bármelyik Vörös pöttyös könyv jó lehet. Ez a könyvmolyképző kiadó egyik sorozata, színes pöttyökkel jelölik a korosztályokat. Valahogy úgy, mint régen a csíkos meg a pöttyös könyvek voltak. :)
Szóval a vörös pöttyös könyvek kifejezetten kamaszoknak szólnak, 14-18 éveseknek, általában a főszereplők is hasonló korúak. Vannak sulis könyvek, mint az általad emlegetettek, de teljesen más típusúak is, fantasy, történelmi. Amiben egyeznek, hogy mindegyik a "kamaszok nyelvén" íródott.
Ugyanezen kiadónál érdemes lehet körbenézni a kaméleon könyvek közt is, azok már egy kicsit mesésebbek, de még mindig mondanám kamasz, mintsem gyerekkönyveknek.
Érdemes lehet kinézni hétvégén családi programként a könyvhétre esetleg, rengeteg ajánlást fogtok kapni. :)
Ég Veled - ez egész új, kedvencem
Bábel
SZJG
Bexi-sorozat
Remek, Ez is remek!
Kelly Oram - Cinder és Ella
Ez speciel egy lol könyv, számomra a legjobb az összes közül. Vannak még lol könyvek, nagyon sok és mindegyik nagyon jó, pont a tizenéves korosztály számára. Érdemes meglesni őket, én nagyon élveztem mikor olvastam őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!