Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért hordanak össze annyi...

Miért hordanak össze annyi sületlenséget a tanárok irodalom órán mire gondolt a költő címszó alatt?

Figyelt kérdés

Pedig egyszerű, arra gondolt amit a versben leírt. De ők belemagyaráznak mindenféle zagyvaságot.

pl volt egy vers amit tanultunk :

"Petőfi Sándor - SZEPTEMBER VÉGÉN

Még nyílnak a völgyben a kerti virágok, Még zöldel a nyárfa az ablak előtt."

És annyi de annyi sületlenséget össze tudtak hordani, hogy mire gondolt a költő mikor azt írta hogy ( a fenti részletet ) és mikor felszólított annak ellenére hogy nem jelentkeztem és mondtam hogy arra gondolt hogy még még nyílnak a virágok, még volt képe beírni egy egyest órai munkára mondván hogy nem figyelek.

2018. máj. 17. 19:53
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
95%
Én azt gondolom, az irodalom ugyanolyan képesség/készsétárgy, mint pl. a testnevelés. Aki természetszerűleg olyan alkat, az kiválóan tud teljesíteni tornaórán, aki pedig nem, az nem. Én például osztályelső voltam helyből távolugrásban, és utolsó voltam kislabda dobásban (a mai napig nagyon bénán dobok). Az iskolás irodalomhoz hasonló képesség kell, rá kell érezni a dologra. Van, aki gyárilag jó benne, van, aki nem annyira.
2018. máj. 18. 15:26
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem erről a "Mire gondol a költő"-ről az jut eszembe, h volt Kern Andrással egy riport néhány éve. rendezett és szerepelt egy filmben, a címét nem tudom, és megkérdezték, h mit akart kifejezni azzal, h tolta a biciklit az út szélén? Talán azt, h az Élet milyen nehéz és mennyire szélsőségesen nehéz a főszereplő élete, és mennyire kitaszított stbstb.

A válasz:

- Nem tudok biciklizni.

2018. máj. 24. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!