A Erdélyi Magyarok/Románok hogy viszonyulnak a cigányokhoz?
Mennyire fogadják el a cigányokat?
A rasszista és a gyűlöletkeltő uszításokat mellőzzük
Érdekesség, hogy sok román eleve cigány, csak arra fogják a színüket, hogy ők latinok. Ergo színtiszta románok. (Lol)
Ezért mutat ilyen kevés statisztikai adatot a cigányok száma romániában. Mert szinte mindkét oldal egynek nézi a másikat, annyira keveredtek.
Egyszer egy román csávótól kérdezni akartam, hogy ő is ugyan azt a cigány nyelvet beszéli vajon mint a magyarországon élő cigányok? De mielőtt feltettem volna a kérdést, elkezdte verni a mellét, hogy ő echte román, minden felmenője román is volt. Csak hát azért volt olyan bungdzsuj pakisztán feje mert ő latin, meg római leszármazott, meg a román nyelv az egy és ugyanaz az olasszal és a spanyollal. Nekem oké 😅😅
Az oláh nyelv teljesen más mint a román
De a Beás cigány nyelv kicsit hasonló de mégsem lehet azt mondani hogy ugyan azt a nyelvet beszélnék mert teljesen más csak a kiejtés hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!