Tudtok olyan szólásokat, közmondásokat írni, amik irrelevánsak, valótlanok vagy ellentmondásosak? Példa lent.
Figyelt kérdés
Van az a mondás pl. amit gyűlölök, hogy "A kivétel erősíti a szabályt". Mégis hogy erősíthetné a szabályt? A kivétel éppenhogy gyengíti azt.
Még egy példa: Aki nem dolgozik, ne is egyék. Ezek szerint egy gyerek, aki még nem vállalhat munkát, az ne kapjon enni? Vagy a nyugdíjasok, akik már nem dolgoznak? És mi a helyzet a munkaképtelen emberekkel? Ők se egyenek? :D
Szóval arra lennék kíváncsi, hogy tudtok-e még ilyet. Nyilván úgy az igazi, ha indoklást, érvelést is írtok mellé.
2018. márc. 17. 23:06
11/14 anonim válasza:
Érdekes dolgok, nem mindegyikkel értek teljesen egyet, pl. a ki korán kel aranyat lel, az azt jelenti, hogy az élelmes, aki először vág bele egy új dologba, az sikeres lehet benne, de persze ehhez is van ellentét, mégpedig a járt utat járatlanért el ne hagyd.
12/14 anonim válasza:
A gyereket látni, nem meghallgatni kell.
Ezzel szemben:
Néma gyereknek anyja sem érti a szavát.
Ruha teszi az embert.
Ezzel szemben:
Nem a ruha teszi az embert.
13/14 anonim válasza:
Szerintem a munka nemesítés van értelme olyan szempontból, hogy dolgozol, és nem csak a lábamat lóbálod, ergo hasznos vagy. Akkor is ha szükséged van a munkára, meg akkor is ha amúgy nem lenne. Én is szívesebben adok pénzt annak a hajléktalannak, aki a saját készítésű kis újságját árulja, vagy zenél, mint annak aki csak fekszik a földön. Meg azok a nagyon gazdag celebek is elkanászodnak, akik nem dolgoznak, mert minek, ellenben elvlogolgatnak egész nap és hülyítik a gyereket.
14/14 anonim válasza:
Kedves kérdező, én nem mondtam, hogy az "Ellentétek vonzzák egymást" vagy akár bármelyik más közmondás HÜLYESÉG lenne! Csak példaként hoztam fel a "Hasonló a hasonlónak örvend" ellentéteképpen. A közmondások a népi tapasztalatokat tükrözik, nem csoda hát, hogy éppoly ellentmondásosak, mint maga a világ, amelyről szólnak. Egy azonban biztos, hogy emberekre vonatkoznak, nem mágnesekre. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!