Mi a véleményed a mai világról? Te jól érzed magad benne, vagy esetleg változtatnál valamit?
Ha igen, mit?
Minden válasz érdekel:)
Ha a világot nézem, akkor érdekes, de veszélyesnek tartom. Jó lenne több dolgot megnézni, utazni, kipróbálni, ezáltal fejlődni.
Ha a helyi, országos "világot" nézem, akkor rókáznom kell tőle.
Köszi szépen!
Egyet kell, hogy értsek:/
ha a harmadik vilag orszagaiban utazom akkor jol ha itthon vagyok vagy fejlett orszagban akkor szarul
utalom ezt a szemelytelen kapitalista, agyonmodernizalt nyugatot
Van min változtatni, de szerintem jó irányba haladunk.
Biztos, hogy nem élnék még csak 50 évvel korábban se.
Az a baj, hogy az emberek idealizálják a múltat.
Azt hiszik olyan marha jó volt egész életet leélni egy faluban, kapálva, belehalni egy tüdőgyulladásba. Ráadásul egy szállal nem voltak különbek az emberek, sőt.
Mai világ?
Vannak problémák de messze a legjobb időszak.
Változtatások: Feljebb kéne hozni a nagyon elszegényedett rétegeket.
Megszüntetni a gyermek éheztetést, stb.
Idealista dolgok..
Sok dolog van ami jó, de úgy érzem, hogy már sokkal lejjebb kellett adnunk a 'jó' fogalmának szintjét. Mert valahogy alapvetően vannak a sz**ságok, mint a háborúk, az éhezés, az erőszak, a szexizmus, a rasszizmus, a homofóbia, a prostitúció, a bántalmazások, a korrupció, a nyomor összes formája stb stb... És ha valaki(k) olyat tesz(nek), amik ezt a sok mocskot próbálják javítani pl az ilyen szervezetek, az UNICEF, He for she, stb stb, az számít a 'jó'-nak, szóval nincs lehetőség a világ rossz dolgaitól elvonatkoztatva jót tenni... A jó tehát egy-egy kétségbeesett próbálkozás megszűntetni mind azt a sz**ságot amit a társadalmunk, amit mi hoztunk létre. Amit mi tehetünk az persze csak egy csepp az óceánban, mégis meg kell tennünk, mert még mindig jobb mint ölbe tett kézzel ücsörögni.
De persze ha csak ez lenne a világban, már rég öngyilkos lettem volna, ez a depis felfogás része. De szerintem van valami plusz, ami amellett, hogy sírhatnékod lesz tőle gyönyörű is, pl az érzések ming a szeretet, a becsületesség, mert igaz, hogy a nagy egésznek nem tesznek olyan jelentősen jót, de a kisemberek kis tettei, ha nem is váltják meg a világot ott vannak, és próbálkoznak, és igyekeznek létrehozni valamit... És ez gyakran elbukik, és senki nem fog emlékezni rád, de valamit mégis tettél, segítettél, szerettél, stb stb, és ez szerintem elég ahhoz, hogy élj.
16/L
"Helyzetünket paradicsomiként vagy pokoliként is megélhetjük, minden a felfogásunktól függ."
Buddha
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!