Szeretnék kicsit bővebb képet kapni a körülöttem lévő világról, tudtok hozzá valamilyen irodalmat?
Valamelyik nap elért a kétségbeesés, hogy lehet fel tudom sorolni az Árpád-házi uralkodókat, tudom Ady versciklusait, meg tudom a L'Hospital szabályt és alkalmazásának feltételeit.. de ez mind olyan lexikális tudás, amire valószínűleg az életben nem lesz szükségem.
Szeretnék kicsit szélesebb látókört, egyrészt hogy összeálljon a fejemben hogy mi is történik körülöttem a világban (és nem pont a politikára gondolok), hogy mi miért történik, hogy ne egy üres fejű szőke p*csa legyek(nyilván nem vagyok most sem az, de van téma amihez nem tudok hozzászólni és szeretnék), hanem egy bárkivel egyenértékű beszélgetőpartner bármilyen helyzetben és témáról. Pl múltkor egy társaságban elkezdtek belemenni az itthoni '50-es évek történelmébe, és oké én ezt megtanultam de csak bemagoltam anno középiskolába, nem nagyon tudtam most hozzászólni és kicsit elszomorodtam.
Minden (is) érdekelne, természettudomány, társadalomtudomány, bölcsészettudomány, ezek kicsit alkalmazottabb változatai.
Könyv formában szimpatikusabb lenne, de interneten is jók az olyan oldalak mint pl Index, azt szeretem. Nyilván nem olyan forrásra gondolok most, mint egy törikönyv, hanem például olvassam el a Mein Kampfot, vagy Stephen Hawking könyvét, vagy Darwin könyvét, de politikai témájú is lehet, gazdasági, tényleg a létező összes tudományterületről. Vagy bármit amit érdemes lenne elolvasnom és nem bolond vámpírokról meg szürkeötvenárnyalatáról szól. :D Remélem tudtok segíteni és nem néztek totál kattantnak. :) Köszönöm előre is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!