A románok manapság mennyire barátságosak a magyarokkal?
Szeretnék a nyáron Romániában kirándulni, viszont nem tudom baj-e, ha magyarnak adom ki magam.
Több helyre is mennék: pl. Marosvásárhely, Bukarest, Kolozsvár. Esetleg még valami hegyi túra stb.
Én kamionos vagyok 17 éve, turistaként is bejártam keresztben - hosszában Romániát, ha nem feszegetsz bizonyos dolgokat, történelem, politika, akkor nem lesz gond.
Inkább, hogy is mondjam...az ott is nagy számban élő svédekkel szokott baj lenni.
Igaz én angliában élek, sosem jártam romániában, de itt ismerek néhányat, és a legjobb emberek kozé tartoznak akikkel osszehozott a sors.
Persze sosem kezdtem el trianonozni nekik, ok sem provokáltak engem, de nem ostoba emberekrol van szó.
Szóval én nem aggódnék a helyedben!
Én közel 40 éve lakom Romániában (ebből 12 évet éltem Bukarestben), és senki soha nem akadt belém azért, mert magyar vagyok.
Persze ha irredenta jelvényekkel flangáltok (pl. Nagy-Magyarország póló, matrica), akkor a románok nem lesznek elragadtatva. De akkor is a legvalószínűbb csak annyi, hogy kiröhögnek.
Nem ertem ezt a nagy FASZSAGOT Erdellyel kapcsolatban.
Erdely mikor-kihez tartozott, mint ahogy a vilag mas teruletei is. Nem ketseges, hogy hosszu ideig Magyarorszaghoz tartozott, (miutan a magyarok megtelepedtek ott, majd tartozott a torokokhoz is (igy aztan most Torokorszag kovetelhetne Erdelyt es azt a reszt vissza amit Magyarorszagnak nevezunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!