Emo? Vélemény? Természetesen olvasás után, anélkül inkább ne írj.
Tévhitek ezreit olvastam már, és láttam ilyen témájú kérdéseket. Én magam nem vagyok emo, de szánalmas hogy 1-2 írás alapján már mindennek elmondtok valakit, csak mert máshogy néz ki
1. Világfájdalom.
Miért lenne már világfájdalmuk? Mert az interneten egyes oldalakon valamilyen 13 éves kislány ezt írja? Én egy emot se láttam még bőgni, egy emot se láttam még szomorúnak, ugyanúgy bandába verődve elszórakoznak egymás között.
2. Kitűnni a tömegből, egyediség.
Nem tudom honnan veszitek, hogy egyediek akarnak lenni. Ha úgy vesszük, minden ember egyedi, és értékes, csak olvassátok el Kosztolányi Dezsőtől a Halotti beszéd című verset. Ha egyedinek is akarnak tűnni, tényleg nem azok, de ez miért oka a gyűlöletnek? Hol érdekli az egy normális embert hogy ki mennyire "egyedi"?
3. Szexuális hovatartozás.
Ez tény, ebben nem mondhatok ellent, mert sok közülük tényleg hajlamos a hasonló neműhöz vonzódni. Viszont általánosítani itt se lehet, ismertem/ismerek emokat, azok közül például egyik se meleg, sőt, még bisex-ek se.
4. Életérzés.
Ezt az emok részéről megkérdezném: Mi van? Én talán nem élek? Nincs nekem saját világszemléletem, és nincs saját életmódom? Ez az életérzésem, az életem, nem pedig egy divat.
5. Divat.
Igen, az emo csupán egy divat, nincs mögötte eszmei mondanivaló, csak van akinek tetszik. Ízlés miatt megkövezni mást szánalmas cselekedet.
Amit szánalmasnak tartok bennük valóban, az az, hogy mindegyik egy amolyan mini celeb wannabe. De hát, az ő dolguk! Felőlem csinálhatják, legalább van valami céljuk.
6. Hajlam az öngyilkosságra, öncsonkításra.
Nekem van egy skinhead ismerősöm is, aki borotvapengével vagdosott magába jeleket. Ez az egész dolog annyira objektív. Aki csinálja, az beteg, akár hogy is néz ki. Sajnálom, de én még azt se mondhatom, hogy azok az emok akiket én ismerek meg akarnák ölni magukat.
Eleve gyűlölöm a rasszizmust. Napiszaron egy emot rágalmaznak, ha egy olyan kép van róla, ahol egy szobrot szop. Tegyük hozzá ehhez, hogy van ilyen női változatban is, az már tetszik nekik, de most nem is ez a lényeg. Lezsidóznak, leoltanak mindenkit. Első, és eddig egyetlen nobel-díjas írónk Kertész Imre, zsidó származású szerző. Akkor ez nekem paradox, sok költőnk, írónk zsidó származású, akkor most... Ki a rossz? Persze tudom hogy a napiszar commentelőkre nem szabad általánosítani de hát...
A kamaszkor velejárója a lázadás. Szükséges ahhoz, hogy nyílt világszemléletű, érett felnőttekké váljunk. Ha ez olyan téren mutatkozik meg, amely feltűnő, akkor se kéne elítélni.
Ennyi lenne a véleményem, és várom mások véleményeit is. Lehetne ez a kérdés: Mi a véleményetek?
Kisgyerekek megijednek tőlük baxod!
Multkor bevásárló központba a gyerek a babakocsiba az Mc előtt, aztán mellékeveredett ilyen kifestett képű trampli csaj meg a pasija a csőgatyájába..
A gyerek meg úgy elkezdett ordítani amikor meglátta őket, hogy zengett az egész kasszasor, arrébb kellett állniuk a másik sorba.
Akkor írnék egy-két észrevételt:
1, "Viszont általánosítani itt se lehet, ismertem/ismerek emokat, azok közül például egyik se meleg, sőt, még bisex-ek se." Ez úgy hangzik mint ha valami hűde jó lenne hogy van egy-két emó akik nem melegek holott ez nem éppen akkora hőstett.
2, "Amit szánalmasnak tartok bennük valóban, az az, hogy mindegyik egy amolyan mini celeb wannabe. De hát, az ő dolguk! Felőlem csinálhatják, legalább van valami céljuk. " Most komolyan szerinted milyen ország az ahol a lakosság fele "celeb"?
3, "Napiszaron egy emot rágalmaznak, ha egy olyan kép van róla, ahol egy szobrot szop. Tegyük hozzá ehhez, hogy van ilyen női változatban is, az már tetszik nekik, de most nem is ez a lényeg." Ne érts félre nekem se szimpatikus az oldal de szerinted jó dolog az hogy valaki egy szobrot ismétlem szobrot szeretne lesz*pni, mellesleg azért valahogy nekem se ugyanaz a kép jön le ha arra gondolok hogy egy lány szertne sz*pni vagy ha egy fiú
Szerintem így is hosszú lett de hidd el, tudnék még írni...
Figyelj. Egy szobrot úgymond leszopni szégyenteljes, szánalmas, és erkölcstelen dolog akár lány, akár fiú. Én csak ezzel a példával akartam felvezetni a zsidózási paradoxont.
Az, hogy van olyan emo, aki nem homokos, és nem is bisex, nem teljesítmény, természetesen. Én csak nem szeretnék általánosítani ilyen téren.
Engem egyáltalán nem zavar, hogy ki milyen stílust képvisel. Semmi bajom sem az emo, sem a punk, sem a rockker stílussal.
20/F
Én sosem voltam ilyen divatmaki, nem öltözködöm a legújabb divat szerint, nem vagyok emos, se punk, se metalos, se semmilyen. Én egyszerűen csak ÉN vagyok, és sokkal jobban érzem magamat úgy, hogy nem alkalmazkodom a közízlésbe! Engem az összes "irányzatban" csak az idegesít, hogy 12-3-4 évesek jönnek azzal, hogy "én emo vagyok" "én rocker vagyok" stb, közben meg fogalmuk sincs mit jelent az egész. Magukra húzzák ugyanazt a göncöt, ami az adott irányzatot úgymond képviseli, és kimondják, hogy én rocker vagyok (mert az menő adott társaságban)! Engem ez zavar... akik valóban a stílus szerint élnek, és felnőtt fejjel átérzik ennek jelentőségét, az egyáltalán nem érdekel, sőt... Csak ne hülyeségekről beszéljenek! (lásd lent)
Kifejezetten az emokról... Az emo nem csak egy öltözködési forma, ahogy elmondtam valahol az is egy "életérzés", egy stílus. Na már most én attól kapok frászt, amikor beszélgetek egy ilyen ruházatú egyénnel, aki 14-5 évesen, amikor megkérdezem miért képviseli ezt a stílust, azt válaszolja, hogy "mert ő átérzi a világfájdalmat, és sokkal csapongóbbak az érzelmei, nehezebben él meg mindent, mint amit egy átlag ember"... És ezt nem egy valaki hajtogatja, hanem úgy a környezetemben kb minden emos!! No nekem ezért fordul ki a belem sokszor tőlük... A világfájdalomról dumálnak kis tiniként, amikor még sokszor azt sem tudják mi az a szerelem, mi az hogy elveszítesz valakit, mi az ÉLET! És igen... rengetegnek ott vannak a hegek csuklóján... Persze nem ölné meg magát, csak feltűnési viszketegség, hogy neki most éppen mennyire fáj valami...
Azok, akik "felnőttként" (18-9 évesként) úgy öltözködnek, abszolút nem érdekelnek, még az sem hogy mit "vallanak", nem az én dolgom, az ő életük, azt csinálnak amit akarnak, csak nekem ne jöjjenek ezzel a világfájdalom dologgal, mert ilyenkor kedvem lenni kiröhögni őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!