Emo? Vélemény? Természetesen olvasás után, anélkül inkább ne írj.
Tévhitek ezreit olvastam már, és láttam ilyen témájú kérdéseket. Én magam nem vagyok emo, de szánalmas hogy 1-2 írás alapján már mindennek elmondtok valakit, csak mert máshogy néz ki
1. Világfájdalom.
Miért lenne már világfájdalmuk? Mert az interneten egyes oldalakon valamilyen 13 éves kislány ezt írja? Én egy emot se láttam még bőgni, egy emot se láttam még szomorúnak, ugyanúgy bandába verődve elszórakoznak egymás között.
2. Kitűnni a tömegből, egyediség.
Nem tudom honnan veszitek, hogy egyediek akarnak lenni. Ha úgy vesszük, minden ember egyedi, és értékes, csak olvassátok el Kosztolányi Dezsőtől a Halotti beszéd című verset. Ha egyedinek is akarnak tűnni, tényleg nem azok, de ez miért oka a gyűlöletnek? Hol érdekli az egy normális embert hogy ki mennyire "egyedi"?
3. Szexuális hovatartozás.
Ez tény, ebben nem mondhatok ellent, mert sok közülük tényleg hajlamos a hasonló neműhöz vonzódni. Viszont általánosítani itt se lehet, ismertem/ismerek emokat, azok közül például egyik se meleg, sőt, még bisex-ek se.
4. Életérzés.
Ezt az emok részéről megkérdezném: Mi van? Én talán nem élek? Nincs nekem saját világszemléletem, és nincs saját életmódom? Ez az életérzésem, az életem, nem pedig egy divat.
5. Divat.
Igen, az emo csupán egy divat, nincs mögötte eszmei mondanivaló, csak van akinek tetszik. Ízlés miatt megkövezni mást szánalmas cselekedet.
Amit szánalmasnak tartok bennük valóban, az az, hogy mindegyik egy amolyan mini celeb wannabe. De hát, az ő dolguk! Felőlem csinálhatják, legalább van valami céljuk.
6. Hajlam az öngyilkosságra, öncsonkításra.
Nekem van egy skinhead ismerősöm is, aki borotvapengével vagdosott magába jeleket. Ez az egész dolog annyira objektív. Aki csinálja, az beteg, akár hogy is néz ki. Sajnálom, de én még azt se mondhatom, hogy azok az emok akiket én ismerek meg akarnák ölni magukat.
Eleve gyűlölöm a rasszizmust. Napiszaron egy emot rágalmaznak, ha egy olyan kép van róla, ahol egy szobrot szop. Tegyük hozzá ehhez, hogy van ilyen női változatban is, az már tetszik nekik, de most nem is ez a lényeg. Lezsidóznak, leoltanak mindenkit. Első, és eddig egyetlen nobel-díjas írónk Kertész Imre, zsidó származású szerző. Akkor ez nekem paradox, sok költőnk, írónk zsidó származású, akkor most... Ki a rossz? Persze tudom hogy a napiszar commentelőkre nem szabad általánosítani de hát...
A kamaszkor velejárója a lázadás. Szükséges ahhoz, hogy nyílt világszemléletű, érett felnőttekké váljunk. Ha ez olyan téren mutatkozik meg, amely feltűnő, akkor se kéne elítélni.
Ennyi lenne a véleményem, és várom mások véleményeit is. Lehetne ez a kérdés: Mi a véleményetek?
Vajon te miért utálod őket? Megvertek? Bántottak? Ne viccelj már!
Mellesleg ha már így a múltját akarjuk feszegetni nézz utána googlen: Visual Kei. Japánban az "emo" féle hajviselet egy teljesen hétköznapi dolog. És ezért van hogy animefangörlök így néznek ki, nem az "emo" miatt. Ez a divatirányzat amúgy már a 80-as években jelen volt Japánban.
1: Nézd meg a nevetséges képeket, amiket csinálnak magukról. Minden másodikon búvalbaszott pofával, borotvapengével az ütőeret "vagdosva", vagy szájban tartva, vagy tudom is én, hogy mit csinálva pózolnak. Egészen biztosan nagyon vidám teremtések...
2: Sokmindennel lehet kitűnni a tömegből. Ők egy rossz fajtáját választják ennek.
Tény, hogy a kamaszkor velejárója a lázadás. De ezt mégis meg tudja oldani a fiatalok többsége egyszerű dolgokkal. Visszapofázni anyunak, későig maradni valahol, apró hazugságok, a szöges ellentettjét csinálni annak, amit kértek.
Nem feltétlenül kéne a lázadáshoz bohócnak beöltözni és az általad felsorolt pontokhoz ragaszkodni.
Persze abban is egészen biztos vagyok, hogy mondjuk Amerikában komolyabban megy ez az emos baromság. Az európaiak csak nevetséges utánzók.
Mondom ezeket úgy, hogy bármikor megdugnék egy jó emost csajt, mert veszettül tetszik, ahogy öltöznek és sminkelik magukat :)
23/F
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:41
Valamilyen szinten egyet értek veled. Az is igaz, hogy sok ilyen kép van. Ezeket azért csinálják, mert egyszerűen akarnak egy úgymond "jó" képet, nem járul hozzá a vágy, ebben is biztos vagyok.
Hopa Panic jutott eszembe. Van ilyen képe, valamilyen szinten celeb, habár nem nagy dicsőség Magyarországon híresnek lenni. Szerintem egy ilyen embernek esze ágában sincs megölni magát, elég jól mehet a sora.
Tényleg kirívóak, viszont engem nem zavarnak ha látok egyet. Őszintén, szeretem nézni a furcsa embereket, így nekem ez csak valamilyen szintű előny.
Az emosok többsége nem a te leírásod szerint működik, és igenis gázosak, botrányosak, és közízlés romboló kretének!!
Akikbe egy grammnyi szépérzék nem szorult, nemhogy érzés!!!
Lehet, hogy ez azért van, mert fiú vagyok (ahogy írtam előbb is), de nekem is csak a fiúktól fordul fel a gyomrom. Alapból egy fiú hogy a f*szba vasalhatja a haját. Ráadásul az a szembe lógó stílus. Egyenesen borzalmas. Meglátok egyet és egyből üthetnékem van :) A lányoknál más a szitu. Nekem tényleg nagyon bejönnek...
Ez a hopa panic pedig fogalmam sincs, hogy ki. Biztosan én vagyok lemaradva :) Hát igen, már 23 éves vagyok... Sok az :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!