Miért van szüksége az emberek nagy részének alkoholra, hogy jól érezze magát, tudjon szórakozni?
Rossz társaság, megszokás, "mindenki más ezt csinálja", "gáz nem inni", ezt tolja a média is.
Én sem értem amúgy...
"Én például nem tudom elképzelni hogy józanon tudnám élvezni hogy egy discoban arra a sz-r zenére rázzam a fenekemet."
Akkor minek csinálod?
Kis hazánkban az alkoholfogyasztás társadalmi elvárás, tradicionális "szociális" tevékenység; továbbá hagyományos "szertartások" velejárója (ünnepek, felnőtté válás, stb). A fiatalabbak körében a szokásos pubertással együtt járó rivalizálás, versengés egyik eszköze.
A szórakozás és partnerkeresés kapcsán azért merül fel, mert a visszafogott (vagy mértéktelen) alkoholfogyasztással csökkennek a gátlások, bátrabbak lesznek, akik egyébként nehezen kezdeményeznek.
Azért mert az önkontroll első és legfontosabb eleme az értelem, és az emberek nem tudják azt polcra tenni, mert az értelműk uralja őket. Az értelem és a rengeteg beletáplált szabály, kontol, norma, etika, erkölcs guzsba köt minket és ezért nem vagyunk boldogok. Amikor iszol, akkor ez a kontrol lazul, elmosodik, szabadnak érzed magad. Persze írtod a saját agysejteidet vele és ahogy mondják, ha bepiállsz utána másnap a saját agyvelődet pisiled ki, ez fiziologiai tény!
A jogában azt tanítják, az értelem is olyan eszköz mint a test, ha nincs éppen rá szükség, akkor nem használod, persze ehhez kell egy belső tudat kifejlesztése amivel le tudod győzni a legnagyobb ellenségedet az értelmedet. Ez a meditáció a joga és a légzés által lehetséges. Az alkohol az egy gyors de rövidtávú eszköz az értelem legyőzésére, az emberek pedig szeretik a gyors megoldásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!