Hány roma (cigány) él ténylegesen Magyarországon?
Figyelt kérdés
Figyelem! A kérdést nem rasszista/kirekesztő/xenofób/trollkodás stb. célból tettem fel.
Minap egy településen haladtam át, aminek a wikipédia szerinti etnikai összetétele 97%- 3% volt a magyarok javára. Ennek ellenére jóval több kisebbségit láttam az utcán, mint magyart.
Mennyi lehet a romák tényleges száma ma Magyarországon? Nincs erről valami kutatás? A KSH szerint 2011-ben kb. 315 ezer élt. Ez valós?
2018. febr. 1. 15:52
11/15 anonim válasza:
uccsónak van igaza pár hete volt erről cikk ksh adattal
12/15 anonim válasza:
ez azoknak a száma akik hivatalosan is azoknak vallják magukat meg akin még látszik hogy az
14/15 anonim válasza:
Tavalyi vagy tavaly előtti kimutatások szerint 978 ezer roma ember él Magyarországon. De az én meglátásom szerint ez megközelítheti az 1millió 800 ezret, de 2 milliót is karcolhatja.... Úgyanis is erre pontos felméréseket nem tudnak fel jegyezni.... Munka ügyi létesítményekben is volt olyan hogy nyilatkozniuk kellett, hogy milyen származásúak a partnerei. (Sok ismerősöm mégsem jelőlte az eredetit...)
15/15 VZ2 válasza:
Maradjunk annyiban, hogy amennyien nem dolgoznak közülük, meg amennyire nagy a pofájuk, meg amennyi segélyt kapnak a dolgózóktól bevont adóból, ahhoz képest tényleg túl sok a számuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!