Holland gyógypedagógiai rendszer hogy működik? El tudnék kint helyezkedni?
Figyelt kérdés
Integráltan/szegregáltan oktatnak inkább, munkaidő/rend, fizetés, munkakeresés menete hogy történik (kereső honlapok, stb.) minden érdekel... Gyógyped diplomám van, autizmus spektrum pedagógiáját végeztem, ebben is szeretnék kint elhelyezkedni (idővel). Gondolom nyelvtudás alap. Ezért gondoltam először asszisztensként kimenni, majd ha megtanultam a nyelvet, és már átlátom a rendszert váltani magasabbra. Valakinek tapasztalata, ismerete?2018. jan. 27. 21:12
1/3 anonim válasza:
Tapasztalatom nincs ugyan, de elgondolkodtam: nyelvtudás nélkül ki vesz fel gyógypedagógus-asszisztenst Hollandiában ?
2/3 A kérdező kommentje:
angolul tudok, nyilvan. hollandiaban is mindenki beszel angolul (eltem mar kint). es mivel ebben dolgozom, latom, mi a dolga egy gyp asszisztensnek, foleg autizmusban, nem a beszeden van a hangsuly munka kozben. a feladataimat pedig el tudjak mondani angolul... de a kerdes jogos, de amig megtanulom barmit dolgoznek igazabol, csak jo lenne szakmahoz kapcsolodot, de nem kizarolagos feltetel.
2018. jan. 28. 13:27
3/3 anonim válasza:
Gyógypedagógiai asszisztensként is kell beszélned a helyi nyelvet, az (autista) gyerekek nem biztos, hogy értenének. Nyelvet itthon tanulj, betanított munkákra sem biztos, hogy felvesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!