Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha felveszem a német állampolg...

Ha felveszem a német állampolgárságot, érdemes megtartani a magyart?

Figyelt kérdés
A haza árulózásra és hasonló dumára nem vagyok kíváncsi.

2018. jan. 16. 06:14
 1/9 anonim ***** válasza:
Persze. Miért ne tartanád meg?
2018. jan. 16. 06:58
 2/9 anonim ***** válasza:
47%
Ha kell érte fizetni, nem érdemes.
2018. jan. 16. 07:22
 3/9 anonim ***** válasza:

Hátrányod nincs a kettös állampolgárságból, viszont így mindkét országban a saját állampolgárokra vonatkozó szabályok érvényesek, azaz sok mindent egyszerübb intézni, ha szükséges.

Mivel semmi külön költséggel vagy ügyintézéssel nem jár, ezért én megtartanám a magyart is.

2018. jan. 16. 07:39
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Nemetorszagban nincs kettos allampolgarsag legalisan, ezert problemas, hogy az ottlevo nagy letszamu torok kisebbseg viszont gyakorta megprobalja kijatszani ezt.
2018. jan. 16. 10:17
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

ma 10:17-es: el vagy maradva jópár évvel, ugyanis VAN kettös állampolgárság - többek közt én is az vagyok, meg a kisebbik gyerekem is.

A nagyobbik régebben kérte meg a német állampolgárságot, amikor MÉG nem volt lehetöség megtartani a magyart is - neki CSAK AKKOR adták meg, amikor leadta a magyaroszági hivatalos engedélyt a lemodásról - tehát "illegálisan" semmi esetre sem lehetne bárkinek is kettös állapmpolgársága.

Miután MO belépett az EU-ban, lehetövé vált a kettös állampolgárság!

És mivel nekem is ez van, ezért kizárt, hogy tévedek!

2018. jan. 16. 11:00
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Akkor gyorsan szolj errol tobb millio toroknek, mert mind Ausztriaban, mind Nemetorszagban ez egy komoly problema a hatosagoknak :D.
2018. jan. 16. 11:04
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez a törökökre nem érvényes, mert Törökország NEM EU-tag!

Eleve nem ártana, ha gyakorolnád a szövegértelmezést, mert leírtam, hogy azért lehetséges, mert MO az EU tagja!

2018. jan. 16. 11:11
 8/9 anonim ***** válasza:
szerintem tök mindegy, hogy EU tag vagy sem, ha a két ország elfogadja egymásét és van megállapodásuk. Szlovákia is eu tag még se engedi a magyarral közös kettős állampolgárságot...
2018. jan. 16. 15:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Elég régen francia állampolgár vagyok, de soha eszembe sem jutott lemondani a magyarról.

Nem kerül pénzbe, és az égvilágon semmi hátrányom nem származott soha belőle.

Az viszont más kérdés, hogy amennyiben Magyarországon valami bűnt követsz el, nem a német, hanem a magyar törvények szerint büntetnek.

Velem ilyesmi nem történt, és remélem, nem is fog. Úgyhogy marad a kettős állampolgárság.

Soha nem volt és nem is lesz szándékomban megtagadni, hogy hol születtem, és hol vannak a gyökereim.

2018. jan. 16. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!