Szerintetek mitörténne, ha nem fedezték volna fel amerikát a 15-16. században?
Pár századdal azelőtt elmentek a vikingek is oda, de annyira nem keltette fel az érdeklődésüket, az európai hanyatlásuk után viszont lehet alternatívaként szolgált volna a pár tízezer pogány túlélő számára az a föld, de ez csak az én elképzelésem. :) Véleményem szerint voltak annyira intelligensek, hogy a kevés létszámukkal nem megtámadták volna az indiánokat, hanem szövetséget kötnek velük és figyelmeztetik a kegyetlenségre őket, ami az ő földjeiken is tombolt, így felkészülten várták volna a "jókeresztényeket". :D
Viszont egyben azt is gondolom, még a vikingszeretetem ellenére is, hogy nem ott tartanánk most, ahol, valószínűleg még mindig primitívek lennénk, talán egy 1700-as évek környéki szintet érnénk el, de inkább azt is túlzásnak nevezem, ők nem vágytak túl sokra. :)
Neked mi a véleményed kérdező? ^^ :)
Mivel tudtommal a hódítók előtt Amerikában nem ismerték a kereket, se a vasat (a rézben, bronzban nem vagyok biztos), így nem hiszem, hogy túl sokat fejlődtek volna.
De amúgy ezt hogy képzeled? Nem is lett volna hajójuk az európaiaknak, vagy Afrikába, Ázsiába azért elhajóztak volna? (de akkor meg hogy nem jutott volna senkinek sem az eszébe, hogy nyugatra hajózzon?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!