Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy lehet Ahed Tamimi fehér,...

Hogy lehet Ahed Tamimi fehér, amikor palesztin?

Figyelt kérdés

Nem úgy volt hogy az összes ilyen arabféle cigánynak néz ki???

[link]

2018. jan. 9. 23:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem úgy volt !
2018. jan. 10. 00:48
 2/5 anonim ***** válasza:

Olyan aranyosakat tudnak kérdezni az egyszeri rasszisták. :)

Amúgy az arabok sémiták mint a zsidók, csak érdekességképpen.

2018. jan. 10. 06:52
 3/5 Mansour ***** válasza:

Szerintem kevered a pakisztániakkal. Az arabok a bőrszínen kívül nemigen hasonlítanak a cigányokra.

Amúgy meg az arab közel sem egy egységes nép. A történelem során sok keveredés volt, az arab hódítások következtében teljes népek arabosodtak el, pl. a mai Marokkó és Algéria őslakosságát képező berberek, akik arcra jóval közelebb állnak az európaiakhoz, mint az arabokhoz. Különösen nagy volt a népmozgás és a keveredés a Közel-Keleten. Megfordultak itt ugye a keresztesek is, és az oszmán uralom alatt, mivel az Oszmán Birodalomnak jelentős európai területei is voltak, szintén kerülhettek ide európai népelemek, bár ez tömegesen nem volt jellemző.

Attól még, hogy valaki rasszista, lehetne tájékozottabb is. Így csak lejáratod a rasszizmust!

2018. jan. 10. 09:35
 4/5 A kérdező kommentje:

Semmi rasszista nem volt a kérdésemben.

Itt a definíciója: A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel.

Milyen hiearirchiát is állítottam fel? Mondtam hogy rosszabbak nálunk a palesztinok?

JAAAA, hogy ti rögtön szitokszónak gondoljátok a cigány meg arab szavakat..

Ajjajj.hmm. ki is itt a rasszista?

ignoránsak vagytok!

2018. jan. 10. 10:59
 5/5 Mansour ***** válasza:

Én viszont rasszista vagyok, mert biztos vagyok benne, hogy az embercsoportok között a bőrszínen kívül egyéb különbségek is vannak. Hierarchiát ugyan nem állítok fel, és nem is gyűlölök embercsoportokat, de manapság a különbségek feltételezése is rasszizmusnak számít, tehát ezt felvállalom.

Azt viszont nem kedvelem, ha a rasszizmus tudatlansággal párosul, márpedig a cigányos megjegyzésedből valami ilyesmi jött le... De ha ennyire tiltakozol a rasszizmus ellen... akkor rendben, marad a szimpla tudatlanság.

2018. jan. 10. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!