Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti vesztek könyvet, vagy...

Ti vesztek könyvet, vagy kölcsönöztök? Melyik lehetőség szimpatikusabb?

Figyelt kérdés
Én kölcsönözni régen jobban szerettem, de most, hogy már dolgozom,nincs annyi időm, hogy időben kiolvassam a könyveket, ráadásul amiket igazán szeretnék, mindig kölcsönzésben vannak, és hosszabbítani sem tudom. Plusz elég borsos a könyvtári tagság ( legalábbis Bp-n).

2018. jan. 9. 20:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Veszem őket.
2018. jan. 10. 00:43
 12/16 anonim ***** válasza:
49%

Szintén könyvtáros vagyok - mint a valahányadik válaszadó - egyértelmű, hogy kölcsönzök (jobban kézre esik). Néha-néha viszont én is csalok, és megkeresem pdf-ben a neten azt, amire tényleg túl sokat kellene várnom.

Legutóbb pl. a Hunyadi sorozat I. kötete volt ilyen (amúgy is könnyebb a tabletem, mint az a böhöm kötet); örülök, hogy nem adtam érte 2500 Ft-ot.

Na de, pont a könyvárak miatt írok. Mit jelent számodra a borsos könyvtári tagság?

Mert pl. a 6400 Ft-os éves díj a központi Szabó Ervinbe tényleg kicsit magas, de ha azt veszem, hogy Dan Brown legújabb regénye a Librin éppen most kedvezményes áron 3192 (kedvezmény nélkül 3990), akkor az éves tagság 2 könyv ára!

A többi tagkönyvtárba a legdrágább kategória is 4500 Ft/év (~ 1 és 1/8 Dan Brown könyv, azaz az első 72 oldal még egyszer a könyv mellé :P)

2018. jan. 10. 10:06
 13/16 anonim ***** válasza:
Kölcsönzök, sose volt pénzem könyvet venni. Letöltök a MEKből.
2018. jan. 10. 18:47
 14/16 anonim ***** válasza:
Nagyon sokáig kölcsönöztem még helyben volt a könyvtár. Utána másik suliba mentem, egy darabig jártam az ottani könyvtárba (mármint abban a városban), de az nekem nem igazán volt szimpatikus hely. Csak akkor vettem könyvet ha nagyon érdekelt vagy nagy kedvencem. Pár éve sikerült szert tennem egy ebookra és azóta szinte csak azon olvasok. Az eddigi legjobb befektetésemnek mondanám. Elvétve még veszek könyvet, de tényleg ritkán és azt is netről rendelem, mert sokkal kedvezőbb áron van mintha boltban venném.
2018. jan. 11. 08:29
 15/16 A kérdező kommentje:
Utolsó, milyen e-book olvasód van? És honnan szerzed hozzá a könyveket? ( Bocs, ha az utóbbi kérdés nagyon amatőr, bevallom e-könyv témában az is vagyok :)
2018. jan. 11. 18:36
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Írtam üzenetet ;)
2018. jan. 11. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!