Mennyire vagy kritikus?
Például egy olvasmánnyal,filmmel,élethelyzetekkel kapcsolatban, vagy akár saját magaddal és másokkal szemben is.
Köszi
N.
A kritika fontos részét képzi az életünknek. Mivel van közöttük pozitív és negatív is, ez a fogalom számomra egyet jelent az emberek véleményével. Véleménye pedig ugyebár mindenkinek van..
Persze lehet valaki közömbös valami iránt, ami kevésbé érdekli. Sokan ennek ellenére mégis osztják az észt..
A válaszom: Nagyon.
Magammal szemben mindig magas de elérhető elvárásokat, célokat állítok fel, amiket igyekszek teljesíteni.
Élvezeti cikkek, mint filmek, könyvek, ételek (nem vagyok szakács de hobbiszinten mélyebben foglalkozok sütéssel-főzéssel) és italok (különösen alkoholos italok) terén szintén szeretek kritikus lenni, de inkább arra fókuszálok, hogy élvezzem. Konkrét példát hoznék fel, nagyszüleimnél a karácsonyi ebéden szinte minden étel túlsütött, rosszul fűszerezett, rossz koncepciójú vagy száraz volt, de megpróbáltam élvezni anélkül, hogy bárkit megsértsek.
Élethelyzetekkel kapcsolatban változó, a tétlenséget, akargyengeséget és gondatlanságot nem tűröm, de alapjáraton kétlem, hogy az lennék.
7-es:
megkérdezhetem,hogy mi volt náluk a menü és mi nem volt jó benne?
Ilyeneken én is megtudok borulni, de igyekszem tartani magam.
Hetes vagyok, akkor jön a kritika :D
Voltak baconbe tekert, olcsó trappistasajttal töltött csirkemellek, ebben a bacon olajos és nyers volt, a csirkemell túl kemény és rágós, a trappista sajt meg teljesen fölösleges.
Volt egy egész töltött sült kacsa, ami sajnos úszott a zsírban, a töltelék nem volt eltalálva és nem nagyon éreztem rajta fűszert. Magamban ezen kiakadtam mert kacsahúsból egy kis hozzáértéssel csodát lehet csinálni, ehelyett lett belőle egy alsó-középkategóriás kaja.
Volt zsemlemorzsában rántott tonhal, ez frissen kifejezetten finom volt de sokkal sokkal finomabb lett volna ha egyszerű rántás helyett mondjuk tonhalas salátában vagy pestós tésztában lett volna elkészítve.
Volt természetesen bejgli, aminek úgy a 10%a volt töltelék, ezt a faterom szóvá is tette.
Volt még szintén száraz, túlsült rántott hús, rántott gomba aminek nagyon lisztes volt a belseje, köretnek rizs.
Ami viszont jó volt, az a húsleves és halászlé, ezt szóvá is tettem.
azt a nyers bacon-t nem tudom,hogy hozták össze :))
tök aranyos volt a kritikád,mert objektív tudtál maradni : ami rossz volt azt elmondtad, de ami jó volt, azt is.A tonhallal egyetértek! Szegény trappista sajtot amúgy tök szeretem, jó,mondjuk nem ilyen formában,de azért nyami :)) Én például a parmezánt utálom,pedig olasz gyomrom van, vagyis félig olasz-félig magyar.Mozzarella is fincsi, HA jól van az adott dolog fűszerezve.
Az a bejgli nagyon durva lehetett...az arányokon kívül én még érzékeny vagyok a tészta puhaságára,mert ettem már olyan bejglit, aminek így kb.morzsálódott a tésztája és nem volt elég "nedves"..na meg az kiborít,ha csak dióból és cukorból áll a töltelék..és kispórolják belőle a citromot, nekem rum is kell bele,tej is,meg pl reszelt alma, hogy nedves legyen,vagy főzzék fel,vagy akármi,de csak összekeverni a diót meg cukrot azt csá...hááát.Egyből előjön az árnyék-énem,ugyanis bejgli-érzékeny vagyok.Inkább ne rakjanak elém,de ha olyat kell ennem,ami rossz,akkor morci leszek. Nem érdekel,ha a sült kacsában fűrészpor van, a bejglim legyen toppon :)))
a rántott gombánál se tudom elképzelni,hogy lehet túl lisztes a belseje.Még sosem ettem olyat.
Jó,mondjuk anyukádnak,vagy nagyszüleidnek a pesto nem biztos,hogy eszükbe jut :)
Hát,én nálatok tuti adtam volna a hangulatot,ugyanis pont azok voltak rosszak,amiket megettem volna és pont az volt finom, amit képtelen vagyok megenni : húsleves, halászlé. Lett volna karácsonyi hangulat :))
De ez amúgy olyan vicces :)
Köszi :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!