Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nem értem, miért nem tudnak...

Nem értem, miért nem tudnak befogadni?

Figyelt kérdés
Eddig Szlovákiában látunk és mostátköltöztünk Magyarországra. Itt a suliban pedig szinte senki nem akar befogadni. Bármit mondok azzal állnak elő hogy mit komoly a dumájuka, pedig egyáltalán nem lopom... Teljesen le néznek. + Tesin (eddig a másik suliban röpi és kidobós volt és eddig soha az életben nem kéziztem) mindig jönnek a hülye válaszok hogy mi van ott nem volt tesi; nem tudsz teszi ember; tanuld már meg ezt meg azt stb. Meg ha valamit pl nem értek és vissza kérdezem akkor mindig az a válasz hogy mi van Szlovákiában nem volt ez vagy az? De szivatásból is szokták mondani meg nem csinálok semmit máshogy de mindig azt mondják hogy mert én olyan furcsa vagyok... Miért lehet ez, és mit csináljak?

2017. dec. 17. 10:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Jó lenne tudni, hány évesek vagytok... A kérdésre válaszolva: ne csinálj semmit. Magyarországon a 2. világháború óta hiányzik a hazafias nevelés, csupán most pár éve kezdődött újra ... még alig látszik az eredmény.

Azért ilyenek az osztálytársaid, mert a szüleik is ilyen lelki analfabéták - ez volt az elvárás annak idején. Te ne tegyél semmi mást, mint ami jó magyarként a kötelességed. Reméljük, hogy a honi fiatalság is helyre jön egyszer.

2017. dec. 17. 15:02
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! ☺
2017. dec. 18. 11:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Igazából ez nem ilyen magyar kérdés. A gyerekek gyökerek. Havan valami amibe beleköthetnek, főleg ha csoportban vannak, akkor bele fognak kötni.

Jöhettél volna másik városból, iskolából, lehetne más a börszíned, a hajad, tájszólásod, ruházatod, súlyod, magasságod stb. Belekötnek. Te most ezt kaptad, egyébként nyugodj meg sztem ez a legjobb változat.

Nálunk anno volt egy gyerek, csak a szomszéd városból jött sose fogadtuk be, viszont egy magyarul alig beszélő németajkú romániai lányt igen. Én idevalósi vagyok, engem is szívattak, verekedések is voltak, én is szívattam másokat.

Am miért ne lehetnél furcsa nekik? Én bihari vagyok, mégis még a szabolcsiak is furák pedig az még Tiszántúl :).

Még fiatal vagy hozzá, de remélem majd lesz olyan időszak, amikor büszke leszel rá, hogy honnan származol és most nem országra vagy vagy nemzetre gondolok, hanem tájegységre.

Én azt javaslom, hogy ne fogadd el azt az egyébként káros gondolatot, hogy csak azért mert valaki külhoni magyarként ideköltözik az ittenieknek automatikusan azt be kéne fogadni. Ez amolyan romantikus ködösítés és saját bőrödön érzed, hogy a valósághoz semmi köze. Tudom, hogy rossz, de tarts ki! Csak van valami amit tudsz, van valami érdeklődési köröd vagy tevékenység, nem? No, ennek mentén kezdj el ismerkedni másokkal. Lehet, hogy soha nem leszel szuper népszerű, de végül is első körben lehet az lehetne a cél, hogy legalább egy-két cimborád legyen :)

2017. dec. 21. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!