Előnyből indul az a fiatal aki megörökölhet a szüleitől valamilyen kisebb vállalkozást, boltot?
Figyelt kérdés
munkanélküliség közepette mindig eszembe jut hogy én mennyire örültem volna egy olyan lehetőségnek ha a jövőben van fix munkám, van a szüleimnek egy kisebb vállalkozása, zöldséges, virágos cég, kisbolt, trafik, bármi...sorra látom a példákat. én ha ilyen helyzetben lettem volna valahogy egyértelműnek tűnik hogy ezt folytatom, lehet régimódi vagyok hisz sokan szakítanak ezzel és másfelé orientálódnak. nekem szüleim mindketten gyári munkások voltak, és nekem is ilyen magasságban van végzettségem de ebben nem találom a helyem. tanulni tovább agyam és kitartásom, türelelmem nincs. próbáltam néhány helyen dolgozni, nem tudok azonosulni ilyen légkörrel egyszerűen. ha az életem múlna rajta lehet hogy meg tudnám szokni de így csak időről-időre eszembe jut hogy egyesek mennyivel könnyebb helyzetben is vannak ha csak "szükségmegoldás" is a családi bizniszben dolgozni2017. dec. 7. 20:07
1/1 anonim válasza:
A családi vállalkozás én szerintem egy áldás. Benne dolgozom, bár előtte én is dolgoztam mást. Viszont valahogy mindig is egyértelmű volt nekem, hogy én is ezt szeretném csinálni már kicsi gyerekkorom óta.
Viszont a 3 testvérből én egyedül vagyok benne, a másik két tesó abszolút nem érintett a témában. Az egyik bolti eladó a másik gyárban robotol.
Gőzöm sincs, hogy miért.
De itt a pro-kontra példa is egy családon belül. Így azt mondanám, hogy csak annak előny az életben aki él is vele, akit komolyan érdekel, aki szereti és tudja is együtt csinálni a családdal illetve később tovább vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!