Minek kell 8. évvégén az osztály főnöknek arany gyűrűt venni, mikor kap fizetést?
..de most komolyan..
megfizetik őt azért, hogy dolgozik/tanít..
minek kell még neki aranyat venni? mikor itthon meg... enni allig van?!
befogom vinni a pént nem arrol van szó..
de nem lenne elég egy szál virágot.. ???
mi gyereknapra 1 darab csokit nem kapunk senkitől..
mi erről a véleményetek?
ésmég kajkra én érzem magam hülyének..
ha felszólalok, h ez túlzás..
sőtt még a balagásunkat sem ö szervezi, hanem egy másik tanár. semmit nem csinál..
annyira felidegesit ez az egész helyzet..:S :(
Szerintem is túlzás! Nálunk az a szokás, hogy vesznek egy csokor virágot és általában valami kis apróságot.(Legtöbbször könyvutalvány, egy bonbonier tartó ilyesmi. De aranyat? Mondjuk emlékszem, hogy a középsuliban az ofőnk végül arany fülbevalót kapott, mert a többség azt szavazta meg. (nem a szülők, hanem a diákok) A másik, amin dilemmáztak, az a mikró volt. Szóval egyik jobb, mint a másik.
Még annyit, hogy a tanárok nem azért csinálják, hogy ezt vagy azt kapjanak, s természetesen megkapják a fizetésüket. Viszont a szeretet és a munkájának elismerése, ha adnak neki valmi apróságot. (max.10ezer forint értékben) Ha ezt leosztjuk egy 20 fős osztályra, akkor mindenkinek 500 forintjába került az ajándék, meg mondjuk 200 fejenként a virág. S ez azért egy baráti ár.
En feltelezem azert, hogy valami maradandot kapjon.
Ami nem is gond, hiszen ha vagytok mondjuk 25-en es mindenki bead csak 500 Ft-t akkor azert mar lehet valami szepet venni.
Itt a kerdes az tenyleg kinek.
Ha az altalanos iskolai osztalyfonokomre gondolok akkor azt mondom, hogy patkanymerget a rohadt kurv@nak, mert 4 evig szart rank, de, ha a gimnaziumi osztalfonokomre gondolok, az akkora arc volt es olyan szinten mellettunk volt 4 evig, hogy arra a palira barki kiadta volna a fejenkent 1000 Ft-is, es nem fortyant volna fel senki.
Ha nem foglalkozott veletek jogos a felfortyanasod, csak azt nem tudom, hogy a szuloknek a gyerekeikkel nincsen kommunikacio?!
Hogy nem vagjak, hogy az ofotok egy semmit tevo.
Ha meg vagjak mi a francnak a kepmutatas.
Kapja meg a "kotelezo" viragot aztan viszonhallas.
Sajnos sok helyen vannak ilyen szülők...
Mi a 8.-os ballagásunkkor tök jó, egyedi ajándékot adtunk. Mindenkinek kellett valami apróságot készítenie (ez lehetett gyöngyfűzött karkötő, vagy bármi más apróság, amit mi csináltunk), és ezt betettük egy rekeszekre osztott fa ékszeres dobozba (mindenkinek volt egy rekesze), és ez volt az ajándék, meg talán egy csokor virág. Mondjuk a mi ofőnk nagyon jófej volt, és sokat tett az osztályért.
Aztán gimiben is ő maradt az ofő (nyolcosztályos gimi), ott már nagyobb értékű valamit adtunk, de azzal mindenki maximálisan egyet értett.
Sajnos te ezellen sokat nem tudsz tenni. Valóban, a szüleidnek kellett volna a szülőin nemtetszésüket kifejezni, de ha ők voltak ezzel így egyedül, tényleg nincs más megoldás, mint beletörődni
Ez tényleg tulzás... főleg ha nem elit iskola(ott talán megérteném). Nálunk is talán(!) egy csokrot kapott, de inkább még a szülők is telibesz*rták az egész ballagást. Én pl szinte virágot se kaptam, mert nem kértem, else akartam menni.
De inkább csak virágot szokás...vagy valami tollat, emléket az osztálytol ha kedves volt nektek az ofő, de azt is szerintem inkább a gyerekek találják ki mint a szülők...
A mi osztályfőnökünk egy vastag ezüst láncot , karkötővel kapott a bankettre, ballagásra meg egy nagy rózsacsokrot.
De ő megérdemelte, mert 8.-ban olyan osztálykirándulásra vitt minket, hogy a mai napig jó róla beszélni,és a mi osztályunk volt egyedül.Meg 4 év alatt,mindig kiállt mellettünk, meg lehetett mindig beszélni vele, mint valami barátnő, a lányoknak olyan volt.:P
Nekünk elég sok osztálypénzünk is volt, szóval lehetett is miből.
A te ofőddel én se lennék kibékülve, a te helyedben.De legalább annyi öröme legyen az életben, amit ti adtatok neki :DD
Úgyse fog már titeket tanítani, majd remélem középsuliba jobb lesz ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!