Pontosan kik/mik is azok a Furry-k? (többi fontos dolog lent)?
A furry egy nemzetközi gyűjtőfogalom, jelentése az emberi tulajdonságokkal felruházott, idegen szóval antropomorf állatok köré épülő, internetalapú szubkultúra, illetve annak tagjai.
És ki gondolta volna, kiinduló pontja az USA.
-Brony válaszoló-
A furry-k a furry karakterek rajongói. Nem egy sorozaté/játéké. Furry karakternek számít majdnem minden, ami állati és emberi külső/belső tulajdonságokkal rendelkezik. De a neko-k nem furry-k, pedig sokan keverik őket.
A legtöbb furry rendelkezik úgymond fursonával. Ez az elképzelt furry énjük (hülyén megfogalmazva, ennél ez bonyolultabb).
Többféle furry karakter létezik. Az egyik a tipikus anthro karakter, amely felegyenesedett, többnyire két lábon jár, de van farka, esetleg digitigrade lába, állati feje stb. A másik a feral, amely egy az egyben megtartja a természetes állati (vad) formáját, csak emberi intelligenciával rendelkezik. Én a brony-kat ide sorolnám. Persze ezeknél jóval több formájuk van, de ezek a legelterjedtebbek.
Mi nem tiszta még? Szívesen segítek.
És kb ez a különbség a brony és a furry között:
A furry-k a furry karakterek rajongói. Nem egy sorozaté/játéké.
A bronyk meg épp hogy egy sorozate.
(Vagy esetleg rossz logika?)
A legelterjedtebb forma messze az anthro, van 130 ezer tag editem e621-en ès pont ezt a kettőt tagelem. A feral szerető emberek nem is számítanak furrynek definíció szerint.
Ja és ne tèvesszenek meg a furryk, a 90% uk tök perverz szal ha szeretnèl egy kis szopcsit a wc-ben menj el egy talira és ha nem vagy hót ronda van area esèly hogy valaki rádnyomul. XD Ja ès a hetero furry olyan mint a fehèr varjú. Mindenki bi vagy meleg, pedig azèrt vannak lányok. Szal ja nem kell megöszönni hogy leolvasztottam a cukormàzat, a fandomról. Èn nem birok jópofizni hogy "jaaj nem is vagyunk perverzek" a fαszt nem. XD
Írd le akkor a feral "definícióját", tudni szeretném. De akkor a furryét is!
Te komolyan az e621 tageléssel szeretnél felvágni? Sok időt töltesz ott, és?
Ki mondta, hogy nem perverz fandom? És ez hogy jön a kérdéshez? Egyébként ez itt egy nem korhatáros téma.
Mellesleg hetero vagyok.
HyperPosSum, olvasgattam a válaszaidat a témában, és bár a legtöbb dologban egyetértek veled, néhány kérdésben nem feltétlenül;
A magyar közösség nagyon a szűkebb körűsége miatt valamennyire eltér a külföldi (elsősorban USA-beli) fandomtól, már-már egy kiterjedt családra hasonlít a saját, egymást valamilyen módon mindenféleképpen, legalább hallásból ismerő, de függetlenedett klikkjeivel, nagyobb csoportjaival, saját aktuális problémáival és egyéb történéseivel. Illetve még mindig jól van, csak változott pár dolog, nincs szétesőfélben, vagy hasonló. /Persze a trollok és a furry.hu-s drámázás megtették a hatásukat, de ebből már jórészt sikerült kilábalni, és egy nem tökéletes, de nagyon szerethető és élhető közösségnek találom a magyar fandomot./
Kedves kérdező, - ez persze az én megítélésem, de - furrynek lenni elsősorban egy közösségi élmény. Nagyszerű érzés találkozni másokkal, akik hozzád hasonló téma iránt érdeklődnek és elkötelezettek, az átlag gyakori elítélő magatartásával ellentétben pedig emiatt is kifejezetten pozitívan viszonyulnak hozzád. A fandom egy elképesztően nyitott, befogadó és rendkívül színes közösség, ahol szinte mindig sikerül megtalálni másokkal a közös hangot, foglalkoztasson, vagy érdekeljen szinte bármi. Az összes eddigi válaszban sok az igazság, de azért itt is mindenki csak emberből van. Az, hogy mindenki ártatlan művészlélek ugyanannyira nem igaz, mint az, hogy minden alkalommal orgiák szerveződnek a mosdóban. Szóval szerintem feltétlenül érdemes ellátogatnod egy találkozóra, aztán majd eldöntöd, milyennek találod. Nem bántunk senkit, nincs véráldozat, gonosz istenségek dicsőítése, vagy orgiák (csak kérésre /:) (komolyan ne vedd :D)
Ha szeretnéd megismerni a közösséget, kiindulásnak javaslom a Bolyh facebook csoportot és a csoport Telegram csatornáját. Ha pedig még nincs Telegramod - legyen. A legjobb chatkliens, elérhető az összes ismertebb platformon és tele van furrykkel ;)
Itt aztán kinézel valami szimpatikusnak tűnő eseményt, és meglátogatod :) Általában beszélgetős, kirándulós, meg iszogatós találkozók szoktak lenni, a létszám pedig öt és olyan harminc fő között váltakozik. A nagyobb találkozók és suitwalkok persze egészen másmilyenek...
No de, majd meglátod :)
Lol mèg egy Bolyh-os kiváncsi vagyok ki lehet. XD
A tagelèssel arra utaltam hogy tudom hogy mi merre mennyi ès hogyan. A furry definíciója: "an enthusiast for animal characters with human characteristics" A feral-okra ez nem feletethető meg. Ja ismertem nem egy "hetero" furryt aki az első talin mèg váltig állította hogy hetero, aztán a második talin már pasija volt. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!