Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen kultúrsokkokról hallott...

Milyen kultúrsokkokról hallottatok/mikkel volt szerencsétek találkozni?

Figyelt kérdés

2017. okt. 20. 17:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Engem pl UK-ban sokkolt az ottani lakhatás, pedig nem voltak illúzióim.

A szigetelés és sok helyen dupla üveges ablak hiánya, a nedves, beázott, penészes falak. A rengeteg rágcsáló, egér, patkány, ágyi poloska. És ez az angoloknak teljesen normális.

2017. okt. 20. 18:10
 2/5 anonim ***** válasza:
88%

Nyugat-Európa: Alig tisztálkodnak hozzánk képest. Egyszer udvaroltam egy lánynak, és tulajdonképpen nála vettem észre.

Karib-térség:

-Ami a kreszt, az adók befizetését, és egyéb apró dolgokat illeti, senkit nem érdekel a törvény. De még a rendőröket meg az államot se zavarja túlságosan.

-Továbbá sokakban a mai napig megvan, hogy aki fehér annak a fenekét nyalni kell, de közben utálni is őt. Nem világos általában, hogy magyarként nem sok közöm van az angol rabszolgatartóikhoz.

2017. okt. 20. 19:48
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteggel... még országon belül is lehet, elég megnyitni a 444-et, aztán a 888-at, és két külön világot találsz bennük, pedig mindkettő magyar.

De nyilván nem ilyenekre gondolsz. Nálam talán az volt a legelső ilyen, amikor beleettem a rizsköretbe Távol-Keleten és kiderült, hogy nem sózzák meg :D

2017. okt. 21. 08:26
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Amikor Magyarországon tanuszodában jártam, a tanítónénik kézzel ellenőrizték, hogy mindenki megszárította-e rendesen a haját, lehetőleg tűzforróra, és kötelező volt kötött sapkát felvenni, ha kimentünk az uszodából.

Ehhez képest Angliában egy évre rá hajszárító nem is volt, minden gyerek ment ki csutak vizes fejjel a süvítő szélbe, öt fokban. És egyik sem kapott agyhártyagyulladást.

2017. okt. 21. 12:02
 5/5 anonim ***** válasza:
91%
nekem indiával kapcsolatban az hogy a 21. században, civilizált városban még vannak emberek akik soha nem jártak iskolába és hogy soha nem esznek húst és még tojást sem
2017. okt. 22. 04:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!