Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az internet világa is tele...

Az internet világa is tele lett szeméttel?

Figyelt kérdés

Más is gondolja így?

14 évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy nem fogyasztok többé mainstream kulturális dolgokat: tévé, újság, átlagos filmek, rádió stb. Ekkor 14 éves voltam, és az internet akkor kezdett el ébredezni. Nem volt bulvár, a közönséges dolgok is teljesen elkerülték a netet. Nekem az egy tök jó menekülési hely volt, fórumok, msn, tele értelmes és hozzám hasonló emberekkel. Akkor az átlag ember furcsán nézett rám, hogy internetezek (igen, betárcsázós modem stb.). A youtube valami iszonyú jó, kreatív tartalmakkal volt tele, és nem ilyen kreált, hülye celebekkel, elég csak megnézni a "youtubereket", akik hozták magukkal a kertévés mentalitást: kreált dráma, x kibeszélése y által. A videók minősége is nagyot csökkent, ma már nagyon kevés a kreatív tartalom, vagy van, csak elrejtve.

Úgy látom, hogy a szép kis menekülő helyemet elöntötte a szar, és nem látom, hogy hová tudnék menekülni.

2017. okt. 7. 20:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
16%
Irány a deep web!
2017. okt. 7. 20:24
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Na se még mindig te választod meg a neten, hogy mit akarsz megnézni...

Nem kötelező az általad lenézett videókat nézni, nyilvánvalóan most is vannak kreatív dolgok a Youtube-on.

Tessék itt egy:

https://www.youtube.com/watch?v=IvUU8joBb1Q

2017. okt. 7. 20:36
 3/11 Dongaben ***** válasza:

Igen! Valahogy így vagyok vele én is... TV-ben kizárólag sport adást nézek. Az internet meg...tényleg teleszaladt

kéretlen reklámmal, mivel ebből élnek a szolgáltatók. Hiába a "blokkolás", ha a böngésző felülbírálja... Viszont ennek örömére több időt szánok az emberekre, ami jó dolog!

2017. okt. 7. 20:43
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Az ember kapott szabad akaratot. Eldöntheted, hogy mit eszel, iszol, vagy nézel. Én egyáltalán nem nézek tévét, és a neten sem nézek meg mindent. A pókember helyett lehet választani életrajzi filmeket, a hanyatt eső macskás videók helyett Pál Ferenc előadásait, a nyálas pop helyett meditációs zenéket, stb.
2017. okt. 7. 20:45
 5/11 Dongaben ***** válasza:

@ # 3!

Betojok! Már itt sem lehet nyugta az embernek tőled?

2017. okt. 7. 20:47
 6/11 A kérdező kommentje:

Megválogatni a tartalmat? Manapság?

Nem úgy megy ez már. Teljesen mindegy hova mész, milyen blockert használsz, a szar a szemét mindig megtalál téged.

A yt. olyan videókat ajánl, amit soha nem néztem meg, még csak hasonlót sem. És hiába nem nézem ezeket, attól még ajánlja, és már az is bőven elég, ha csak a címben olvasod: Voksán virág lefogyott 2kg-ot. És ugyanez van a hírportálokon is, hiába érdekel téged a gazdasági hír, a szar bulvárt is beléd nyomják, már csak a szalagcímmel is. Én nem nézem/olvasom ezeket, messziről kerülöm, de manapság nem lehet, mert valahogyan úgyis az arcodba kapod a szemetet.

A facebookról nem is beszélek, tele van reklámmal, és olyan dolgokat oszt meg velem, ami egyáltalán nem érdekel, pedig csak felmennék írni az ismerősömnek, de mire eljutok a levélig, addig 2 bulváros, szar címen végig kell magam rágni.

Megoldás, töröljem magam FB-ről? Igen, az lenne, imádnám, ha megtehetném, de ha megteszem aláírtam szociális halálomat... mert mindenki negatívan fog hozzád viszonyulni, ha nem vagy rajta.

2017. okt. 7. 21:33
 7/11 A kérdező kommentje:

És hogy mit siratok?

Elmenekültem a szar elől, de utánam folyt, megtalált. És nincs hová menekülni, mert mindenhol ott a szar.

Vége annak az inspiráló közegnek, ami az internet volt 7-10 éve.

2017. okt. 7. 21:35
 8/11 anonim ***** válasza:
Igen, jól látod. Régebben én néha néztem TV-n ismeretterjesztő műsorokat, néha videoklipeket, most meg már baltáznám szét. Menekülési javaslat: olvass jó könyveket, interjúkat normális emberekkel.
2017. okt. 7. 21:50
 9/11 anonim ***** válasza:
62%

...utolsó vagyok....

...az internetet gyakorlatilag csak könyvek letöltésére használom, nagy ritkán levelezésre, stb. A hírek egyáltalán nem érdekelnek, ahogy az sem, hogy a facebook nagyságos közönsége mit gondolnak rólam.

A fészet és youtube-ot amúgy megoldottam adblock plus-al.

2017. okt. 7. 21:57
 10/11 anonim ***** válasza:
Akkor nálad hibás valami, mert az én YouTube-om metálon és dokumentumokon kívül nem sok dolgot dobál be. :D
2017. okt. 7. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!