A szomszédok társasházban folyosón tárolt dolgait kidobhatom, ha felszólításra nem pakolják el?
kb. 1 m széles folyosó, kint van: babakocsi, kismotorok, gallyak, focilabada, biciklik, plusz a szemetesük, ha éppen van. Adott esetben bármi egyéb, amit nekik kényelemesebb kinyomni a folyosóra, mint bent kerülgetni: üres dobozok, teli dobozok, karácsonyfadíszes dobozok. Megvásárolt, összeszerelésre váró bútorokkal teli dobozok. Mindez néhány nm-en, 8 embernek kellene ezen a szemétkupacon át menekülnie tűz esetén.
És igen. Önző bunkó vagyok, nem vagyok szociális megértéssel a gyermeket vállaló lakótársaimra, vannak éhező gyerekek a Földön, és nekem mégis ez a legnagyobb problémám, stb. stb.... ezért felesleges írnod.
Azt kéne, de nem szabad, mert ha engedélyeznék, akkor visszaélésre adhatna okot és lehetőséget.
Amit tehetsz, hogy szólsz az illetékes lakóknak, hogy takarítsák el a holmijukat a folyosóról, mert az közös, és nem magánterület. Pakolja át a dolgait a magánterületére.
Ha nem teszi, akkor szólhatsz a közös képviselőnek, ő majd nyomatékosan felhívja az illetékes lakó(k) figyelmét a dologra. Ha ekkor sem történik semmi, akkor beszélhetsz a közös képviselővel újra, és meglengetheted előtte hogy értesíted a katasztrófavédelmet, ha nem lép fel határozottabban az ügy érdekében. Innentől vagy ő fogja értesíteni őket, vagy te, viszont eddigre lefutottad a kötelező köröket annak érdekében, hogy senki se mutogathasson rád semmilyen okból kifolyólag. Ha valóban olyan gáz a helyzet, akkor a katasztrófavédelem mindenképpen intézkedni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!