Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Melyik magyar városok pályázna...

Melyik magyar városok pályáznak az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre?

Figyelt kérdés
Olvastam olyat, hogy Debrecen, Székesfehérvár, Szombathely, Veszprém; de nem tudom, hogy melyik igaz, illetve hogy van-e még ezeken kívül pályázó.

2017. szept. 26. 22:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
48%
*utasforgalommal
2017. szept. 28. 00:39
 12/15 anonim ***** válasza:
60%

Nem akarok hosszan vitatkozni, mert úgy látom, hogy nem személyes tapasztalatok, hanem előítéletek alapján vitatkozol, ráadásul Debrecent csak egy példának hoztam, de legyen:

Székesfehérvár területe: 171 nkm, Debrecen területe 461 nkm, a lakosság 100 ezer, ill 203 ezer...

Ezek alapján vannak a statisztikai számok: Debrecennek hatalmas a külterülete, így a járdák és a csatornák aránya nyilván kevesebb... már ha ez szempont egy EKF. jelölésnél.

Szintén indifferens, de ha már rákérdeztél: Debrecen 2 főútvonalon érhető el, az egyik autópálya, a másik most épül: előbb lesz Debrecennek 2 autópályája, mint Sz.fehérvárnak működő repülőtere...

Soha nem lesz körgyűrű Debrecenben, mert a keleti oldalon az Erdőspusztákon a védettség miatt nem engedik át a gyűrűt. (de a Panoráma úttal ez megoldott)

A repülőtérről: a Debrecen Airport nemzetközi minősítésű, mindennel totálisan felszerelt jól működő repülőtér, ahonnan naponta elmehetsz Londonba, hetente 3-szor Münchenbe, Milanóba, Malmőbe, Párizsba, Eindhovenbe, Tel Avivba és Moszkvába - egyelőre.

A győri gyakorlatilag az Audit szolgálja ki, menetrendszerinti járatok nincsenek.

Pécs-Pogány ott áll üresen, a Fly Balaton jó ha 50 ezres forgalmat bonyolít - a debreceni 300 ezerrel szemben.

Debrecenben (Szegeddel együtt) a legjobb a tömegközlekedés szerkezete, a járműállomány egésze szinte új (buszok, villamosok, trolik).

tegnap volt a YouDay Debrecenben: ez az Egyetem "évnyitója" a Nagyerdei Stadionban: 21 ezer diák fért be, és 10 ezer kinn maradt, mert nem volt több jegy...

Fehérváron hányan vannak? Mert ez is fontos lehet a döntésnél, már ha a csatornázottság is az - szerinted.

Internet: még a villamosokon, trolikon is van ingyen wifi, nem hogy a városban..

Debrecenben adottak a koncerttermek, kiállítótermek, bemutatótermek.

Én sokszor körbejártam az egész országot: bizton állítom, hogy Debrecenben a legkomplettebb az infrastruktúra.

Ugyanakkor nekem mindegy hogy ki nyeri (én Egernek vagy Veszprémnek szurkolok) csak idegesít, hogy előítéletek alapján vitatkozol...

A Putyin-kérdeés nem szerepel a kiírási kritériumok között, ezt te találtad ki - nincs jelentősége.

2017. szept. 28. 09:39
 13/15 anonim ***** válasza:
49%

Miből gondolod, hogy előítéletek alapján vitatkozok? Akkor elárulom: debreceni vagyok, illetve voltam. Ott laktam 20 évig. És még ma is járok oda rokonokhoz. Szóval látom, mi a helyzet, és persze ők is mondják, hogy milyen problémák vannak a városban. De te biztos jobban tudod.

Persze, hogy nincs a kritériumok között Putyin, de szerinted el fognak tudni vonatkoztatni a politikától? :D Ugyan már... csak papíron.

2017. szept. 28. 10:17
 14/15 anonim ***** válasza:
48%

Terület egyáltalán nem számít, a lakosság meg még úgy sem. Szerintem még a párezres Tokajnak is van esélye a versenyben.

Ha a népesség számítana, Budapesten kívül nem indulhatna más magyar város a címért.

2017. szept. 28. 10:19
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem mentség, hogy mekkora a terület, hiszen az arányokat kell nézni. És a lakóterület nagysága nem nagyobb annyival Debrecenben, mint Fehérváron, mint maga a közigazgatási terület. Kb. másfélszerese lehet. Fehérvárnak óriási kertvárosai vannak, többen laknak családi házban, mint egy átlagos magyar nagyvárosban.

Pont az előbb olvastam, hogy az önkormányzat egyébként is szeretné növelni a közigazgatási területét a városnak, elsődlegesen a Velencei-tó irányába. A tó megint csak egy nagyon fontos tényező, hiszen a város be akarja vonni az EKF pályázatba azt is.

Az agglomeráció egy részének bekebelezése is cél, gondolom. Rengetegen költöztek ki a városból az elmúlt években a környező falvakba, kisvárosokba. De ez országos jelenség a nagyvárosok körül.

2017. szept. 28. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!