Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Félek Kaposvártól. Tényleg...

Félek Kaposvártól. Tényleg olyan rémisztő és veszélyes hely? Mennyire egyetemi város?

Figyelt kérdés
Oda jelentkeztem,de asszem nem gondoltam át rendesen.Én félek a kisebbségtől,felénk nincs sok,de ahogy hallottam ott a többséget kiteszik.Milyen az a város?
2010. máj. 26. 22:12
 1/9 anonim ***** válasza:
53%
Gyönyörű város! Sajnos nagyon rossz emlék fűz hozzá, de ennek ellenére is úgy maradt meg bennem, mint a 3ik kedvenc városom. Persze leginkább csak a belvárosban jártam, de gyönyörű! Ott különösebben veszélyes alakokat sem láttam, de persze sose lehet tudni... Viszont ilyen erővel szerintem Pest (vagy bármelyik nagy város) se lenne jobb :) Amúgy meg annyira borzasztóan nagy nem lehet a kisebbség aránya, ha a belvárosban sétálva 15 perc alatt 32 ügyvéd névtábláját számoltam meg :) Szerintem több az ügyvéd illetve végzett ember, mint a kisebbségi :D Na a lényeg, hogy én csak ajánlani tudom :)
2010. máj. 26. 22:58
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A volt barátnőm ott egyetemista. Az egyetem, kollégium környékén egyáltalán nincsenek cigányok, de a belvárosban sem kell nagyon félni, én nemigen találkoztam nagyobb hordákkal, ha igen, akkor főleg a buszpályaudvar környékén, bár a külvárosi részeket nem ismerem. Mindenesetre jobb, ha nem egyedül járkálsz (főleg ha lány vagy), bár a volt b.nőm többször is gyalogolt haza a koleszba a belvárosból. Lényeg: Szerintem nem volt rossz választás (főleg, ha ÁTK-ra jelentkeztél;)), sok sikert, jó tanulást, félned nem kell!
2010. máj. 26. 23:05
 3/9 anonim ***** válasza:
61%

Te jó Isten kitől hallottál rémhíreket Kaposvárról?

Ha egyetemista ként jössz ide nem lesz semmi gáz. A veszélyesebb környékek mind a város szélén vannak egy egyetemista sosem jár arra, mivel nincs semmi arrafelé. A belváros aránylag békés talán egy egyetemistának túl békés is. Kevés a szórakozó hely, de nincs is rá nagy igény az a 3-4 hely teljesen lefed mindent no meg persze van még néhány nagyobb kocsma is. Az egyetemről azt tudom elmondani ha nem művészeti karos leszel, akkor ha akarod ki sem teszed a lábad az egyetem területéről. Szerintem jó itt tanulni nyugodt békés és nincsenek olyan rohadt sokan mint a néhány másik egyetemi intézményben. A tárgyaidat mind fel tudod venni nem kell az etr-en versenyt futni érte. A gólya táborba szerintem menny el én most is bánom, hogy kihagytam.

Szerintem összességében jó hely leginkább nyugodt ha a pörgést kedveled akkor nem ezt a várost ajánlom, de ha semmi bajod egy kis nyugival akkor itt a helyed.

2010. máj. 28. 04:45
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Kaposvári vagyok és kb 30-40 a kisebbség aránya, sajnos. Azt tanácsolom éjjel ne nagyon járj ki szórakozni, elég sokat tudnék mesélni mit szoktak történni.
2010. máj. 30. 23:10
 5/9 anonim válasza:
100%
Mentősként dolgozom. Ha azt mondom heti 3-4 késelés (nem nehéz kitalálni az elkövetőket) az átlag, az neked sok vagy kevés? Javaslom ha egyáltalán nem ismered a várost kérdezősködj hogy melyek az orkmentes zónák. Főképp éjjel gázos a helyzet az én tapasztalataim alapján.
2010. máj. 30. 23:24
 6/9 anonim ***** válasza:
82%
Nem hinném, hogy veszélyesebb, mint Budapest, vagy akár Mikolc. Elég erős kezű polgármestere van,aki még a kukázást is bünteti. Enyingtől és Ercsitől jobban félnék.
2010. máj. 31. 14:05
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet, hogy Kaposváron nem kell annyira tartani a 100000 főre 4287,4 ennek nagy része vagyon ellenes bűncselekmény. Sok a betörés ez igaz. 30-40 kisebbségi arányt túlzónak tartom tudtommal Szent-Jakabon és a cseri úton meg néhányan törtöcske felé laknak elég kis része a városnak 20000-28000 roma azért angolos túlzás azért nem majdnem minden második ember roma felénk. A belvárosba nem nagyon szoktak mászkálni este sem eddig mindig nyugodtan hazaértem Pedig a Kecel-hegy fele lakom szóval aki helyi tudja merre fele van, mégsem ért még semmilyen atrocitás. A heti 3-4 késelés arányaiban nem sok 70000 város vagyis évente 150-200 eset történik ami a lakosság kevesebb mint 0,3%-át érinti.
2010. máj. 31. 21:14
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Kis kiegészítés az előzőhöz Budapesten százezer lakosra vetítve 6088,8 Debrecenben 10891,5 Szerencs 13595,9 bűncselekmény jut. Kaposvár a maga kis 4287,4 középmezőnyös város.

Az adatok egyébként 2009-esek.

2010. máj. 31. 21:21
 9/9 anonim ***** válasza:
az előző válaszolók kicsit próbáltak megnyugtatni,nos én felvázolom az én szemszögemből az egészet.Én például a végállomásra( busz pályaudvarra) sem merek egyedül bemenni,mert ott elég sokat dorbézol a "kisebbség" annak örülök,ha beszólogatások nélkül megúszom azt,hogy megvettem az e havi bérletem...a pláza környékén is elég sokan vannak,arról nem is beszélve,hogy multkor nekünk jöttek,mégpedig azért mert nem cigizek,és mért nem tartok magamnál...a vasútállomáson jobb a helyzet kicsit,bár arrafele nem nagyon járok.Parkokat kerüld éjjel,jah és az itteni szórakozóhelyekre sem érdemes egyedül menned,itt csak nagy csoportba ajánlatos... a legnagyobba(retro palace) több a balhé,mint a többi 3-4.be együttvéve.Nemtudom,sokat járok Nagykanizsára,ott nincs ilyen,legalábbis amikor én voltam.Jah és sok a nagyarcú k*csög,akik óne isten,hogy az utcán lehúzódnának,inkább az emberbe mennek.Ja és szeretnek mindenkit megbámulni. :=)
2010. jún. 26. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!