Szerintetek a "n*gger" szó az rasszista?
Csak mert szerintem nem. Alapból a rasszizmus jelentése az,hogy külső tulajdonságok vagy vallás alapján hierachiába rendezni az embereket.
Dr mindenkinek megvan a saját véleménye és nem szabad őt ezért lehúrrogni.
Csak azért tettem fel ezt a kérdést mert nagyon zavar az,hogy valaki nem szabad kimondani vagy rasszista vagy valamint Twitch-en is ban jár érte.
Csak egy gondolatmenet:
Nem tudom pontosan mi a háttere ennek a szónak. Sosem voltam olyan helyzetben, ahol akár hallottam volna, vagy láttam volna. Ha azt mondják, hogy történelmi hátterű, és a rabszolgaságra vezethető vissza, akkor elhiszem. Ettől még nem vagyok tisztában sem a jelentőségével, sem magával a szóval. Nem is használom, mert minek.
Viszont, ha valakit csak azért lerasszistáznak, mert kimond egy szót (aminek pontos jelentésével-hátterével esetleg tisztában sincs), akkor mégis mennyivel érzi különbnek magát? Azért, mert kimondott egy szót, már feltételezik róla, hogy náci, fasiszta, antiszemita, kirekesztő, gyűlölködő. ELŐÍTÉLETTEL élnek felé. Tehát személy szerint inkább nem kérek az ilyen álszent, hazug pc emberekből. A gyűlölködésüket és előítéleteiket tartsák meg maguknak...
Tudom már, a DieHard filmben láttam, ahol kiállították a fickót egy táblával, amin ilyesmi szöveg volt. Azóta nem találkoztam a kifejezéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!