Szerintetek létezik a pénzbetegség? Ha igen hogy definiálnátok?
Én három kategóriát sorolnék ide, bár pontosan definiálni nem tudom, ez csak az én véleményem. Pénzbetegség lehet az, amit az első írt, hogy rengeteg van neki, már nem tudja hova tenni, még is képes érte lopni, csalni, hazudni, hogy egyre több legyen...
Lehet az, amikor x összeget szerez, ami elég lenne bőven egész hónapra, még is pár nap alatt úgy elszórja hülyeségekre, hogy arra amire kéne természetesen nem marad. Ergo, valahogy nem ismeri a pénz értékét, felelőtlenül költekezik.
A harmadik lehet az, amikor valaki a pénzét szorgosan gyűjtögeti. Nincs semmi célja, csak gyűjtögeti, csak a legfontosabb dolgokat veszi meg belőle, nem engedi el magát akkor sem, ha nagy szüksége van valamire... Bűntudatot érez, ha költ belőle... Ez egy bizonyos fokig természetes, azon túl szerintem már kevésbé!
valószínűleg azt jelenti, hogy mindent pénzben mér az illető, mindenben a pénzt látja csak, nem az értéket. Az embereket és cselekedeteiket is úgy ítéli meg, hogy mennyi pénzük van.
üdv
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!