Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek létezik a pénzbete...

Szerintetek létezik a pénzbetegség? Ha igen hogy definiálnátok?

Figyelt kérdés
2010. máj. 26. 20:13
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Pénzbetegségnek nevezném amikor valakinek tetemes összegek ütik a markát mégis egyre többet akar mindenáron minden gátlás nélkül.Mintha az élete függne tőle.És nincs megállás.Szerintem az is egyfajta pénzbetegség lehet ha valaki odavan a méregdrága dolgokra való költésre.Bár az már inkább vásárlás függés lehet.Kb ez jutott eszembe.ja meg mondjuk az is amikor az embernek elfogy 1 hét alatt a pénze mert nemtudja beosztani bármennyit keres elkölti minden sz@rra.
2010. máj. 26. 20:20
 2/3 anonim ***** válasza:

Én három kategóriát sorolnék ide, bár pontosan definiálni nem tudom, ez csak az én véleményem. Pénzbetegség lehet az, amit az első írt, hogy rengeteg van neki, már nem tudja hova tenni, még is képes érte lopni, csalni, hazudni, hogy egyre több legyen...

Lehet az, amikor x összeget szerez, ami elég lenne bőven egész hónapra, még is pár nap alatt úgy elszórja hülyeségekre, hogy arra amire kéne természetesen nem marad. Ergo, valahogy nem ismeri a pénz értékét, felelőtlenül költekezik.

A harmadik lehet az, amikor valaki a pénzét szorgosan gyűjtögeti. Nincs semmi célja, csak gyűjtögeti, csak a legfontosabb dolgokat veszi meg belőle, nem engedi el magát akkor sem, ha nagy szüksége van valamire... Bűntudatot érez, ha költ belőle... Ez egy bizonyos fokig természetes, azon túl szerintem már kevésbé!

2010. máj. 27. 10:42
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

valószínűleg azt jelenti, hogy mindent pénzben mér az illető, mindenben a pénzt látja csak, nem az értéket. Az embereket és cselekedeteiket is úgy ítéli meg, hogy mennyi pénzük van.

üdv

25/F

2010. júl. 25. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!