Miért van az, hogy mindig leszavazzák a válaszaim?
"... a kérdező sem az alapján fog majd válaszokat olvasni, hogy mennyi a %."
Nem tudom, én ezzel valahogy úgy voltam, hogy amihez kicsinykét értek, talán nem vezetnek meg, de ha hót hüle vagyok hozzája... naiv módon abból indulnék ki, hogy a válaszoló azért ír, mert ért hozzá, így aztán automatikusan nézném, hisz a magasabb °%-ú nyilván jobban tudja -- mondom, így VOLTAM vele, aztán megismerkedtem ezzel az oldallal :(
A magam részéről szomorúnak tartom, hogy a helyes válaszokat gyakran lepontozzák, míg a hibásaknál 100% virít, becsapva ezzel a kevésbé hozzáértőt. (nem is sűrűn kérdezősködöm errefelé:)))
Nem kell vele foglalkozni. Azért járnak ide mint már irták , hogy lepontozhassák a másikat.
Én is igy járok szinte mindig.
Ha leirom hogy a tejet szeretem, lepontoznak.
Ha azt irom hogy én milyen telefont javaslok, lepontoznak.
Ha másfajta autó teszik, lepontoznak.
Lehet hogy több névből vannak bejelentkezve , mint irják, mert néha nagyon fel tűnő hogy a másikat meg felpontozzák, pedig sokszor baromságot válaszolnak.
Én rajtam múlna a kérdéseket is pontoztatnám. Például:
-Miért nem indul az autó?
-Milyen autót vegyek?
-Milyen telefont vegyek?
-Lehetek e terhes, ha a másik helyre élvezett?
Sorolhatnám.
"a kérdező sem az alapján fog majd válaszokat olvasni, hogy mennyi a %."
Én találkoztam már itt olyan kérdéssel, amelyben ki volt kötve, hogy 60% alattiak nem válaszolhatnak. XD
Te abból indulsz ki, hogy mindenki felelősen cselekszik. Ez azt jelentené, hogy mindenki igyekszik meggondolni, érdemben hozzá tud-e szólni, beleértve a válasz minősítését is. Tévedések előfordulhatnak, a te logikád szerint ez onnan ismerhető fel, hogy a javítást elismerik, elfogadják.
Ilyen felelősségteljes viselkedés egy idea, amit jó lenne elérni, de ez nem egyszerű. Azért nem, mert a buta ember is ember, neki nincs lehetősége megérteni se, nemhogy érdemben válaszolni. De sikerélményre ő is vágyik. Neki sajnos azonban ilyen nem jut, hát (képletesen) belerúg a sikeresekbe, hogy legalább a fájdalmukat élvezze (ez a sikere).
Ekkor két út van. Egyfelől taníthatsz, magyarázhatsz (de tudva, hogy kevés sikerélményed lesz), vagy figyelmen kívül hagyod (ezáltal nem érzékelhető, hogy "fáj", elmarad a siker).
Sajnos ma Magyarországon itt nem részletezendő okok miatt nemcsak a butaság nő erősen, de a gyűlölet is. Ezt érzik azok is, akik e körbe tartoznak, és úgy gondolják, sikerülhet az ő nézetüket közszemléletté tenni. Nem képesek megérteni, hogy ez lehetetlen. Ebbe a harcba kerültél bele.
A pontozással ne törődj, az ostoba reakciókat tett nevetségessé (senki se szeret nevetségessé válni). Ez nevelési módszernek is elmegy (bár nem a legjobb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!