Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem szeretik egymást az...

Miért nem szeretik egymást az emberek?

Figyelt kérdés

Persze, lehet mondani, hogy csak én vagyok a naiv,de egyszerűen nem értem... az emberek legtöbbje a negatív dolgokat keresi egymásban, de miért, mikor mindenkiben ott van a jó?

Lehet, hogy néha megbántanak bennünket, de miért nem lehet egy kis megbocsátást gyakorolni?

Az emberek olyan csodálatosak tudnak lenni, miért nem veszik ezt észre?

2010. máj. 25. 21:03
 1/5 anonim ***** válasza:
A ma embere a homo lust. Vagyis lusta. Mindent gépesít nehogy valamibe energiát föcöljön. Na és már annyira lusta, hogy még kapcsolatot sem akar ápolni.
2010. máj. 25. 21:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Én olyan vagyok, hogy én bárkit először csak meg akarok ismerni, és úgy gondolom, hogy pont azért jó, mert midnenki más és más. Sokszor az ember már eleve sztereotípiával lép fel ha valaki más, min tő, de én pl kifejezetten szeretem a különösebb embereket és elfogadom. Lehet, hogy nem feltétlenül tetszik valami, de elfogadom, hogy valakinek meg az tetszik- pl divat, zene, könyv, film, akármi.
2010. máj. 25. 21:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem a szeretet a kulcs, hanem a tisztelet. Azt vettem észre, hogy sokaknak van egy naaagy arca és mögötte semmi, amire ilyen büszke lehet. Ők a legelutasítóbbak. Minél alázatosabb valaki, annál több értéket rejteget, amire nagy arca lehetne. Mert meglátja a másik emberben is az értéket, az isteni mást vagy nevezzük, aminek akarjuk. Ezek az emberek nyitottak (nem fecsegők!) és jóhiszeműek.

Hogy miért vannak kevesen? Mert valahol elszakadt a nevelési lánc, hogy mindenkit tisztelünk, mert ember...

2010. máj. 25. 21:38
 4/5 anonim ***** válasza:
a Gyurcsány az oka
2010. máj. 26. 20:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Számomra aggasztó, hogy az emberi értékek, erények homályba vésznek.

Sokak már szégyenlik, hogyha tisztességesek, vagy elfogadóbbak és mondjuk szép, normális(szubjektív) érdekli őket.

Pl én egy csendes, nyugodt lány vagyok aki mosolygós, de mindenki csak kiközösített eddig a csoportból, osztályból. Erre nem kíváncsiak.

A sorozatok, más megaláztatása, más becsmérlése nagyon megy mindenkinek, és ezekközül 1%-a mer évek után is a tükörbe nézni és felismerni a hibáit, gyengeségeit.

Elképesztő egyébként a mai iskolákban mi folyik, én félek a jövőtől, hogy egy olyan főnököm lesz aki belül gyerek és csak kívül érett...

2012. okt. 4. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!