Hogy lehet eldönteni, hogy kreatív vagyok-e, vagy se?
Léteznek erre tesztek. Olyasmire gondolj, mint pl. az IQ teszt, csak kreativitásra vonatkozó nagyon sok kérdéssel, és a kiértékelése is bonyolultabb, lehet, hogy nem is létezik online verziója.
Erre a kérdésre még emlékszem pszichológia tantárgyból:
Lapát, balta, fűrész, farönk. Melyik a kakukk tojás?
Elsőnek üzenném, hogy a nyakamat rátettem volna, hogy ezt valaki beírja :D
Másodiknak meg hogy nekem a farönk lóg ki a sorból, de ez biztos valami beugratós kérdés :D
(második vagyok) Nem beugratós kérdés!! Fősulin mondta a tanárom! Nem pszichológia a végzettségem, csak bónusz tárgyként felvettem, mert nagyon érdekelt :))
Lényeg: A kérdés a gondolkodásmódodra vonatkozik, amely a kreativitásodra van hatással. Erre amúgy 2 választ szoktak mondani az emberek:
Farönk válasz: A legegyszerűbb gondolkodásmód:) Biztos, azért mondtad, mert ez nem kéziszerszám. Ez igaz, de az agyad a mégsem gondolkodott sokat, nem kereste benne a logikát, az összefüggéseket.
Lapát válasz: Epizodikus, magasabb szintű gondolkodás, amikor is rögtön a fakitermelést, mint egy összetett cselekedet, folyamatot láttad a szemed előtt.
Bizony az utóbbi sokkal kreatívabb gondolkodást jelent, de ne légy letörve, mert 1 kérdés nem dönt el semmit. Rengeteg kérdésből áll egy ilyen teszt! Sok képi/mozail teszt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!