Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A romák miért csak csapatokba...

A romák miért csak csapatokba mernek verekedni?

Figyelt kérdés
2017. aug. 25. 11:36
1 2 3
 21/28 anonim válasza:
100%

Jól hangzik a hittérítés, de nem minden esetben. Láttál már hiénákat dokumentumfilmekben? Na a cigányok éppen olyanok. Hordákba verődve pusztítanak és elveszik amit tudnak! Az olaszliszkai tanár esete sem egyedül álló, csak ott sajnos halállal végződött. :-( RIP

A vidéken élő Marika nénit is megverik, megölik az 1000 Forintjáért, pedig ő is szegény és nincs semmije. Szerinted majd pont neked kegyelmeznének? A kérdés pedig az volt, miért csak csapatokban mernek verekedni. Megmondom én! Mert kisebbségi érzetük van. És nem a bőrszínük miatt. Iskolázatlan tukkók, és egy szájkaratéban nincsenek érveik. Ott is csak anyázni tudnak, de a kezük, lábuk hamarabb eljár. Vannak olyan cigányok, akik különbek, de azok nem is csatlakoznak a hordákhoz.

2017. aug. 28. 07:30
 22/28 Nagyfater ***** válasza:
54%

Közöttük nőttem fel, ezért elég jó megközelítéssel tudom a választ. Több oka is van a csapatokba verődésnek.

Az első: a cigányság mindig is a társadalom perifériáján élő nép volt, és okkal vagy ok nélkül, de mindig előítélet vette körül őket. Egy közösségben - városban, faluban - nem nagyon mertek egyedül megjelenni, mert könnyen érhették őket atrocitások. Ezért (is) jártak a nők is és a férfiak lehetőleg csoportokba verődve, hogy baj esetén könnyebben védekezhessenek.

Kettő: a cigányok mentalitásában a más népcsoport tulajdonának megszerzése nem számít - és ma sem igazán számít - bűnnek, amiben nem kis része van annak, hogy nagy szegénységben éltek. (Igen, tudom, mások is, de ez nem változtat a tényen.) Az idegen javak megszerzése könnyebb csoportosan, mert úgy szervezetten lehet végrehajtani (figyelem elterelés, végrehajtás, menekülés, stb.).

Ami a verekedést illeti, ott a fentieken kívül két speciális tényező is van. Az egyik a sok lúd disznót győz elv alkalmazása, ami az élővilágban gyakori taktika. A másik: a cigányság nagy része alultáplált, fizikailag gyenge volt, ezért "szólóban" nem sok eséllyel vehették fel a harcot. A két tényező együttesen alakította ki náluk a verekedési "módszert".

Mára sokat változott a helyzet: a kigyúrt kőgazdag kopaszok között szép számmal akad cigány is, akiknek nincs szükségük a falka-taktikára. Az évszázados beidegződések azonban lassan változnak, különösen a ma is szegénységben élő cigányok között.

2017. aug. 28. 08:54
 23/28 anonim válasza:

19/22 vagyok.. "Az erőszak a gyengék menedéke"

Miért mit kellett volna csinálnom???Hagynom, hogy elverjenek, és elvegyék a tárcám, telefonomat?

Muszály volt erőszakot alkalmazni..

2017. aug. 28. 09:17
 24/28 anonim ***** válasza:

70-80-éveseket is 3-an, négyen támadják, rabolják ki és ölik meg őket!

Általában falkában. Marian Cozma esete, az utóbbi időben is napvilágot látott lincselések.

Ha kell valami nekik , inkább futtatás, vasazás( minden áron), vagy erőszakkal megszerzik, mert nekik joguk van hozzá.

2017. aug. 29. 09:10
 25/28 anonim ***** válasza:
Pont ma láttam egy, igaz 2013-as, hírt arról, hogy 4 cigány kicsalt egy öregembert, agyonverték az udvarán, majd kirámolták a házat. Volt videó a tárgyalásukról, és igen, cigányok voltak, még mielőtt valaki írná, hogy az előítéletességem miatt nevezem az elkövetőket cigánynak
2017. aug. 29. 10:15
 26/28 anonim ***** válasza:
Dinnyét árultam olcsó volt ,ha csak két roma jött ,keine problem. Amint 3, vagy több jött, elkezdtek üvöltözni,hogy elvonják az eladó figyelmét.Ősi indiai kultúra,minden rasszizmus nélkül.Szeretem ,ha olyan okostojás ír róla ,aki csak tévében látott zigaunert,az is a Győzike vót.(sic)
2017. aug. 29. 21:01
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Általában azok pártfogolják őket akik soha életükben nem töltöttek huzamosabb időt közöttük.
2017. aug. 29. 21:03
 28/28 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje: Tehát akkor te hajléktalan vagy? Ha nincs pénzed?"

Ezt gondold át!

[link]

2017. aug. 30. 01:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!