A romák miért csak csapatokba mernek verekedni?
Jól hangzik a hittérítés, de nem minden esetben. Láttál már hiénákat dokumentumfilmekben? Na a cigányok éppen olyanok. Hordákba verődve pusztítanak és elveszik amit tudnak! Az olaszliszkai tanár esete sem egyedül álló, csak ott sajnos halállal végződött. :-( RIP
A vidéken élő Marika nénit is megverik, megölik az 1000 Forintjáért, pedig ő is szegény és nincs semmije. Szerinted majd pont neked kegyelmeznének? A kérdés pedig az volt, miért csak csapatokban mernek verekedni. Megmondom én! Mert kisebbségi érzetük van. És nem a bőrszínük miatt. Iskolázatlan tukkók, és egy szájkaratéban nincsenek érveik. Ott is csak anyázni tudnak, de a kezük, lábuk hamarabb eljár. Vannak olyan cigányok, akik különbek, de azok nem is csatlakoznak a hordákhoz.
Közöttük nőttem fel, ezért elég jó megközelítéssel tudom a választ. Több oka is van a csapatokba verődésnek.
Az első: a cigányság mindig is a társadalom perifériáján élő nép volt, és okkal vagy ok nélkül, de mindig előítélet vette körül őket. Egy közösségben - városban, faluban - nem nagyon mertek egyedül megjelenni, mert könnyen érhették őket atrocitások. Ezért (is) jártak a nők is és a férfiak lehetőleg csoportokba verődve, hogy baj esetén könnyebben védekezhessenek.
Kettő: a cigányok mentalitásában a más népcsoport tulajdonának megszerzése nem számít - és ma sem igazán számít - bűnnek, amiben nem kis része van annak, hogy nagy szegénységben éltek. (Igen, tudom, mások is, de ez nem változtat a tényen.) Az idegen javak megszerzése könnyebb csoportosan, mert úgy szervezetten lehet végrehajtani (figyelem elterelés, végrehajtás, menekülés, stb.).
Ami a verekedést illeti, ott a fentieken kívül két speciális tényező is van. Az egyik a sok lúd disznót győz elv alkalmazása, ami az élővilágban gyakori taktika. A másik: a cigányság nagy része alultáplált, fizikailag gyenge volt, ezért "szólóban" nem sok eséllyel vehették fel a harcot. A két tényező együttesen alakította ki náluk a verekedési "módszert".
Mára sokat változott a helyzet: a kigyúrt kőgazdag kopaszok között szép számmal akad cigány is, akiknek nincs szükségük a falka-taktikára. Az évszázados beidegződések azonban lassan változnak, különösen a ma is szegénységben élő cigányok között.
19/22 vagyok.. "Az erőszak a gyengék menedéke"
Miért mit kellett volna csinálnom???Hagynom, hogy elverjenek, és elvegyék a tárcám, telefonomat?
Muszály volt erőszakot alkalmazni..
70-80-éveseket is 3-an, négyen támadják, rabolják ki és ölik meg őket!
Általában falkában. Marian Cozma esete, az utóbbi időben is napvilágot látott lincselések.
Ha kell valami nekik , inkább futtatás, vasazás( minden áron), vagy erőszakkal megszerzik, mert nekik joguk van hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!