Honfoglalás előtti nomád, vagy későbbi középkori őseinknek ízlett volna a mai különféle nemzetek konyhái, vagy túl idegennek hatott volna?
Figyelt kérdés
vagy ez korszaktól és körülményektől függetlenül teljesen emberfüggő mint napjainkban?2017. aug. 19. 20:17
1/4 anonim válasza:
Teljesen idegen ételek, sosem tudni, melyik ízlik, melyik nem.
2/4 anonim válasza:
Lehet, hogy ízlett volna (gondolom te is azért eszel kebabot/kínai kaját, ha eszel, mert ízlik, nem azért, mert annyira érdekel a kínai, vagy a török kultúra), de kevesen lettek volna olyan bátrak, hogy megkóstolják, mert idegen lett volna nekik, és akkor sokkal jobban idegenkedtek az emberek az ismeretlentől, mint ma.
3/4 anonim válasza:
Ha látnák, hogy ehető, akkor megennék, amit eléjük tesznek. Teli tányér mellett csak nem halnának éhen.
4/4 anonim válasza:
Megennék, de sokaknak valószínűleg furcsa lenne az íze, mégha a hazai kajákat kóstolnák is meg, mert más fűszerek a népszerűek, és részben más alapanyagokat használunk, mint az őseink. Például mi eszünk krumplit, paprikát, paradicsomot, kukoricát, tököt, amerikai babot, szotyolát (ha valaki nem tudná, ez a napraforgómag) pulykát, ami a középkorban Európában ismeretlen volt, viszont mi már nem eszünk hajdinát, kölest, cirkot, lóbabot, bükkmakkot, és sokféle vadon termő növényt, illetve énekesmadarakat, ürgét, amit régebben fogyasztottak az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!