Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szamotokra mi tesz egy embert...

Szamotokra mi tesz egy embert igenyesse/igenytelenne?

Figyelt kérdés
2010. máj. 24. 22:41
 1/5 anonim ***** válasza:

a lepattogzott körömlakk, a tetovált szemöldök, ha vki 50 évesen ribancosan öltözik meg kirakosgatja a ráncos melleit az igénytelen

a természetesség higiéniával "egybekötve" általában a legigényesebb megjelenés és számomra a legvonzóbb

2010. máj. 24. 22:51
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Vannak alapvető fontosságú és kevésbé fontos dolgok.

Pl alapvető, hogy legyen tiszta az ember, haj, köröm, fog is, a ruha, amit felvesz, ne legyen koszos vagy szakadt.

Legyen megfésülködve normálisan, a ruhája rendben legyen rajta (pl. ne legyen félregombolva, ne vegyen fel pánt nélküli topot szilikonpántos melltartóval). Tudja, mi áll jól neki, ne vegyen fel miniszoknyát, ha 150 centi és 90 kiló.

Fontos, de nem létfontosságú az igényes ékszer, parfüm, harmonizáló ruhák.

Legkevésbé fontos a smink, hajfestés, stb.

Igényes az, aki legalább az első két csoport elemeire ügyel.

Rendes az, aki legalább az alapvető dolgokkal foglalkozik.

Igénytelen az, akinél alapvető dolgok hiányoznak

Undorítónak tartom, ha alapvető dolgok hiányoznak, de a nem alapvetőekből szemezget ízlés nélkül. Pl. hupililára festett zsíros haj.

Olvastam erről egyszer egy cikket, ahol egy külföldi, talán francia divatgurut kérdeztek a magyar nők kinézetéről. Azt mondta, hogy alapvetően valóban szépek lennének, csakhogy nem ügyelnek a külsejükre. A riporter felhozta, hogy de hát nálunk nincs annyi pénze az embernek. Erre az illető mutatott egy fényképet, amit Magyarországon készített valami rendezvényen. Két idősebb nő ült egy nézőtéren, hátulról voltak lefotózva, de látszott, hogy ünnepi ruhában vannak. A haja mindkettőnek mosatlan volt, az egyiken ötcentis lenövés, felül fehér, alul piros, de nagyon, a másiknál szintén komoly lenövés, felül tökegyenes, alul göndör. Mondta az illető, hogy nahát, ez nem pénzkérdés. Ha festi vagy daueroltatja, akkor csinálja rendszeresen, ha nincs rá pénze, akkor ne festesse, de legalább mossa meg. Igazat tudok adni neki.

2010. máj. 24. 23:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Számomra pl. igénytelen aki túrja az orrát evés közben, böfög vagy úgy eszik, hogy tiszta étel az egész arca. És meg sem törli, nem érdekli.

Illetve igénytelennek tartom azokat akiknek piszkos a körme. Nem olyanra gondolok, akik a földeken dolgoznak hanem pl. van egy hentes nő nálunk és neki is mindig tiszta piszok a körme alatt. Nagyon undorító szerintem.

A haj lenövés, lepattogzott körömlakk végül is annyira engem nem zavar, mert nem piszkos valaki csak lusta vagy nincs ideje vagy kitudja.

Az igényességet nehezebben tudom meghatározni.

Számomra nem az az igényes aki százezreket költ magára fodrászhoz jár állandóan és a legújabb ruhákban jár és manikűrös stb. Számomra az ilyen ugyanúgy igénytelen, csak nem külsőségeket tekintve hanem az agyi kapacitást, vagy hogy mondjam.

Igényes talán az aki rendet tart az otthonában, takarít, rendszeresen tisztálkodik ügyel a ruháira és hasonlók.

2010. máj. 25. 00:01
 4/5 anonim ***** válasza:
én csak a higiéniára gondolok,ha valakire azt mondom,igénytelen.De ha már itt tartunk,jó értelemben is lehet használni az igénytelen szót.Mikor az embernek nem fontos,hogy 100ezres ruhái legyenek,vagy csúcsszuper kocsija,amikor megelégszik valaki a legolcsóbb,de jó minőségű cuccokkal,nem vágyik nagyra,tehát nem igényli a többi ember által felállított normát,vendégségben,ha nincs több ágy,pl megalszik a földön is.kupit leszámítva a lakásom is tiszta,odafigyelek arra,hogy hogy eszek,hogy viselkedek,mert lehet igénytelenül viselkedni,böfögni,fingani,stb..vagy mikor valaki nem törődik vele,ha pl leeszi magát,nem szalad a mosdóba,kicsit bevizezni,eltüntetni,azt is igénytelennek veszem,de persze nem mondom neki,mert nem akarok megsérteni senkit,ha neki jó így is,akkor egészségére!Én tisztának tartom magam.
2010. máj. 25. 12:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Legyen bölcs és jó a modora, a jelleme.
2010. máj. 25. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!