Mi kell ahhoz, hogy az emberek "kövessenek"?
Nem az internetes követésre, nem is vallási követésre gondolok.
Csak sok a szomorú ember, akiknek tanácsot se ad senki, pszichológusra pedig nincs pénze, nyilván én teljesen ingyen ”terelgetném” őket.
Az se kell, hogy felnézzenek rám, hanem egyenrangú félként tekintsenek rám, akitől lehet tanácsot kérni, és/vagy egymásnak is tudnánk segíteni, esetleg dolgokat megbeszélni, ha valaki nem ért egyet valakivel.
Esetleg sportos, akár harcművészeti dolgokra is kitérhetünk, hogy az egészséget is jobban megőrizzék, persze ez csak aki akarja ezt is.
Csak gondolom, hogy ez nem úgy működik, hogy kimegyek a piacra és prédikálok mint valami szektás, aki a következő áldozatot keresi a következő áldozáshoz.
Kiadót nagyon nehéz találni, értelmezni meg még nehezebb, mert nem tudok mindent lepéldázni.
Vagy ha kiboncolnék valami sötétebb témát, aztán egy olyat, ami egyenes ellentéte, azzal se sokat érnék el, jó most mondhatni, hogy ezek mind kifogások, baráti társaság meg nem alkalmas erre, mert ugye nem akarnak ilyet csinálni, a beszéd náluk az alkoholnak és annak a csajnak a seggéről alkotott részletes véleménynél kifújt. Internetnek meg nagy hátránya, hogy valószínűleg a legtöbbet élőbe nem is látnád soha, személyesen sokkal jobb lenne, jönnek egy idő után a trollok is, amit élőbe nem mernek nagyon megtenni, és a sok unatkozó aki nem venne komolyan, nekem nem kell, hogy százezren legyünk, de tényleg olyanok lennének akik eljárnak személyesen, és tényleg komolyan gondolják felőlem legyünk csak tízen, de azok ne szivatni járjanak a másikat oda.
Miből gondolod, kedves Kérdező, h tanácsot (úgy értem, hasznos tanácsot) tudnál adni?
Hova kövessenek az emberek? Te hol is tartasz most? Győzz meg, h mitől lennél hiteles.
A megoldás a helyes értelmezésben van.
A "követ" egy másik ember cselekvése. Az ő döntése, hogy megteszi-e. Te azt hiszed, ez a te igényed. Téves.
Ha azonban azt kérdezed, egy ember miért követ egy másikat, jó nyomon jársz. Azért, mert van rá motivációja.
A motiváció nagyon sokféle lehet, és erősen függ az adott embertől. Például hálás természet, ha segítesz neki, hálából követ. Vagy a pénzt szereti. Fizetsz eleget, követ. Vagy szeretne nagy ember lenni, felnéz az ilyenekre. Ha tudod, mik a szempontjai, mitől tart valakit nagynak, ezt teszed és követ. Röviden szólva, az adott közegnek van egy szemlélete, miről mi a véleménye. Ha te ezt alaposan ismered, és azt teszed, amit sokan jónak tartanak, akkor egy idő után követnek.
Nézd meg Orbánt. Megállapította, hogy az emberek soknak tartják a rezsit. Kicsit csökkentette, majd nagy hangon hirdette ezt. Az emberek egy részének tetszett. hinni kezdtek neki, remélve, más "jót" is tesz velük. Néha tett is apróságokat, de nagyon erősen sulykolta beléjük, hogy ő milyen jó ember. Egyre többen hittek neki. Ekkor már, fokozatosan egyre nagyobbakat hazudhatott. És lophatott. Ekkor is neki hittek. Aki szólt, hogy hazudik, lop, kinevették. Persze nem véletlenül, ezt is megszervezte. Pár embert lefizetett, akik kinevették, beperelték, nem számított, hogy elvesztik a pert. Szóval mára, bár az emberek tudják, hogy miatta megy rosszul a soruk, mégis követik.
Ezt sehol nem tanítják. Vagy ellesed, kitalálod, vagy nem fognak követni. Lényegében annak idején a nagy próféták is azt tették (csak a kornak megfelelően másképp). A Próféta is így lett próféta, ő is közönséges (nem követett) emberként kezdte. Ma pedig szent.
6. Mindenki maga dönti el kit követ.
Ha valamire nem tudok megoldást, akkor nem adok hamis utakat, csak javaslatokat.
Ha fontos tanácsra van szüksége valakinek, akkor annak utánanézek alapból, a hitelességemet meg mindenki maga döntse el.
Sokat foglalkozok pszichológiával, és érdekel az anatómia, valamit a művészetek bizonyos részei.
Ha konkrétan meg kell adnom, hogy miből gondolom azt, hogy a tanácsom hasznos, akkor én azt mondom erre, hogy a saját bőrömön tapasztalt dolgokat tudom elmondani, mint például kisebb koromba nem volt önbizalmam, nem mertem egy lánynak elmondani, hogy szép, ma már megmerem tenni. Ennek valószínűleg a sport komolyabban vétele is közrejátszik, ugyanis már mikor egy ideje sportoltam lehetett érezni, hogy sokkal bátrabb vagyok, ami nyilvánvaló hogy a tesztoszteron növekedése okoz. Kiskoromba teljesen cinikus voltam mindennel kapcsolatban, még azt sem hittem el hogy az alkoholtól be lehet rúgni, hogy a pszichológia egyáltalán ér-e valamit, de az ember tapasztal, a véleménye mindig változik, rájön, hogy a koffein mégis segít abba hogy ne legyen fáradt, persze lehet tagadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!