Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Punkok mit utáltok a hippikben?

Punkok mit utáltok a hippikben?

Figyelt kérdés

Nagyon sok helyen halottam, hogy utáljátok őket legyetek szívesek elmondani miért.

válaszokat köszönöm!

2017. aug. 5. 18:19
 1/5 anonim válasza:
100%

Én egyik sem vagyok, de úgy tudom, hogy alapvető életszemléletükben különböznek, de vannak hasonló gondolataik is.

A punkok az örök lázadást hirdetik a rendszer és minden autoritás ellen, anarchiát, korlátok eltörlését akarnak, erős társadalmi és kulturális kritikákat fogalmaznak meg.

A hippi mozgalom békét, szeretetet, egymás elfogadását, erős háború és erőszak ellenességet hirdet. Társadalmi kisebbségekkel szemben egyenlő bánásmódot és úgy alapból egyenlőséget.

Hasonló gondolataik a szabadság iránti vágyban vannak és a korlátok eltörlésében.

Az más kérdés, hogy ezek a gyakorlatban hogyan valósultak meg. Egyik tábor képviselői sem vetették meg a drogokat és más illegális tevékenységeket.

Hogy össze tudd hasonlítani a kettőt 2 filmet ajánlok:

Milos Forman rendező Hair (1979) c. filmjében a hippimozgalom és életszemlélet jelenik meg.

A punkok egyik leghíresebb bandája a Sex Pistols énekeséről, Sid Vicious-ról készült film meg a Sid és Nancy (1986). Ebben meg a punk lifestylet láthatod.

2017. aug. 5. 19:15
 2/5 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen koszonom!

Válaszokat várok még.

2017. aug. 5. 19:20
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én punk (pontosabban deathrocker, de az most nem lényeg) vagyok, de nincs bajom a hippikkel, se más szubkultúrákkal. A világnézetünk más, ám ettől még mind emberek vagyunk. Minket, punkokat is piszkálnak, nem fogadnak el, sokan így vannak a hippikkel is. Annyira álszent dolog lenne, ha még mi is piszkálnánk másokat! De tény, hogy sokan nem így gondolkodnak.
2017. aug. 6. 08:04
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm 3mas ment a zöld pacsi. Teljes mértékben egyet értek.
2017. aug. 6. 08:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Uris10 #3 hippikent ezt kva jo volt olvasni :D

A varosomban van nehany punk meg skinhead es nem eppen jo a kapcsolatunk (bar meglatasom szerint meg nem igazan bunkoztam csak ,,bzinak nezek ki")

De mind1 jo latni, hogy vannak meg ilyen punkok is piszlavmegminden :DDD

2021. szept. 10. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!