Melegként csak nekem vannak ilyen "nézeteim"? (Lent részletezem, kérlek ne vitázzatok ezen össze, mindenki VÉLEMÉNYÉRE kíváncsi vagyok, a beszólására nem, a politikát pedig próbáljuk mellőzni. )
Pride: Még normálisnak is tartanám, mert tudom egy eseményt dolgoz fel, de azért én érzem magam rosszul, mikor "páran" elvetik a sulykot, és miattuk az összes meleget utálják. Az ilyen fajta melegeket én is utálnám, nem kell mindenkinek mindenkit elfogadni. Az általánosítás pedig Magyarországhoz tartozik, sajnos nem lehet ellene mit csinálni.
Esküvő: Nem vagyok vallásos, de beletudom magam élni, hogy mit éreznek akik a biblia szerint élnek és aztán jön 2 meleg akik Isten színe alatt akarnak összeházasodni (templomi esküvő), ezt valahogy én sem támogatom. Persze, házasodjanak össze, házassági szerződés is lehet, lagzi barátok minden, de ha egyszer a hívők Istene Férfi és Nő közti esküt enged, ne vágjuk már pofon csak úgy.. ez is csak utálatot szül, amit szintén megértek / átérzek.
Gyerekvállalás: Szerintem a normális melegek közt ugyanúgy boldogabb életet él egy gyerek, mint árvaházban. Nem is értem, hogy mások hogy akarhatják azt, hogy a gyerek árvaházban éljen kínok közt 18 éves koráig, mint hogy rendes szülőknél. Persze erre jön az olyan indok, hogy "a gyerekek cikizni fogják".. elárulok valamit: A legtöbb gyerek gonosz. Ha sértegetni akarnak találnak indokot, ez a szülői neveléstől függ, és már csak a szülőt minősíti.
Szerintem minden komolyabb témát kiveséztem, ha van valami amit kihagytam akkor bővítem alul, szóval nektek egyezik valami? Esetleg kifejtenétek mi nem tetszik ebben?(normálisan). Saját nézeteitek? Köszi, hogy elolvastad! ^^ 17/F igen a koromat is felvállalom, nem baj ha már emiatt is beszól valaki.
#10 vagyok.
Folytatva. Azért kellene ilyen drasztikus fellépés, mert a (vallásos) heteró állampolgároknak eleve adatottak ezek a jogok, s szerintem ez egy "önbecsülési zavart" eredményez sokuknál(persze van kivétel mindenben), hisz "Igen, bezony! Ém normális vagyok! Az egyház,s az állam is mellettem áll!" S ezt kellene ily módon "orvosolni", s az egyházakat is a toleranciára sarkallni. S végre valahára a fejekben tisztázni,hogy szekuláris államban élünk már!
Pride: Én is úgy gondolom, hogy többet árt, mint használ. Nyilván nem mindenki provokáror, de valahogy ők a hangosabbak, és az ilyen képek kerülnek fel a netre. Ez automatikusan elborzasztja az embereket, és erősíti a homofóbiát.
Esküvő: Keresztényként én sem támogatom az egyházit, de a polgári teljesen okés.
Gyerekvállalás: Én azon az elven vagyok, hogy egy gyereknek rendes anya és apaképre van szüksége az egészséges fejlődés érdekében. És tudom, vannak rossz családok, ahol pl. az apuka alkoholista, bántja a feleségét, és a gyerekeket. Annál mindenképp jobb egy meleg pár természetesen. De inkább a természetes családmodellt részesítem előnyben.
Pride: ha valóban az elfogadásért vonulnak akkor nem a különbözőséget, a másságot kell kiemelni hanem a hasonlóságot. Azt kelegmutatji, hogy Ők is ugyanolyan emberek, mentők, tűzoltók, gyorososok, könyvelők, művészek, oroszlánodomárok mint a heteroszexuális társaik, ugyanúgy dolgoznak, adót fizetnek, és ugyanúgy fel tudnak nevelni egy gyereket. Amíg viszont a szexualitás kihangsúlyozása, a magamutogatás, a vallásgyalázás a célc addig csak ártanak ezzel. Ahogy Te is írod, Neked sem feltétlenül szimpi a Pride. A Pride résztvevőivel nem a szexuális orientációjuk a probléma.
Esküvő: Járjanak ugyanolyan jogok, örökölhessenek egymástól, mint a heteroszexuális házastársak de hívjuk bejegyzett élettársi kpcsolatnak. A katolikus egyházi esküvőt meg eleve kizárja, hogy amire a vallás épül az tiltja az ilyesmit.
Pride: Értelmetlen baromság, ami csak olaj a tűzre.
Esküvő: Polgárilag korrekt, támogatom, egyházilag NEM. Ateista vagyok, de ne írjuk már újra Bibliát. Ennyi erővel női papokról is álmodozhatnánk, nemi egyenlőség alapján.
Gyerekvállalás: Szintúgy baromság, szerintem minden gyereknek kijár az hogy olyan családban nőjön fel ahol normális mintákat lát. Legyen neki anya és apja, de isten ments attól hogy azonos neműek legyenek, ennél még az intézet is jobb.
Más országokban a Pride olyan, mint egy fesztivál, hetero családok is kivonulnak gyerekestől, hogy jól érezzék magukat. Ott nem kell kordonokat emelni; az általános vélekedéssel ellentétben nem azért vannak ezek, hogy a melegek a kereteik között rekedjen, hanem azért, hogy a hőzöngő-hőbörgő mocskosb..izó csürhe kívül maradjon. Sok (heteró) véleményt hallottam már arról, hogy a felvonulás mennyire más, mint emilyennek a bulvár beállítja, egyszer szívesen elmennék én is, szerintem szükség van rá.
A házasságukat is támogatom. Ma már a házasság nem egy vallásos, hanem egy jogi szerződés, és nem keresztényként pont lesz..om, hogy a biblia szerint élők ehhez mit szólnak. Nyilván mivel az egyház ellenzi, templomi esküvőt nem kellene homoszexuálisoknak tartani, de polgárit miért ne lehetne? Kicsit úgy érzem, toleránsabb vagy a keresztélyekkel szemben, mint a homoszexuálisokkal szemben.
A gyerekvállalásban viszont teljesen egyetértek veled. Fel nem foghatom, hogy egyesek szerint miért van egy gyerek jobb helyzetben nevelőotthonban (árvaház ma már Magyarországon úgy tudom nincs), mint egy szerető párnál. Az meg a másik, hogy ha a homofób szülők tömik a gyerekeik fejét, hogy milyen gáz a Danika mert két anyukája van, akkor a homofób szülők gyerekei csúfolni fogják Danikát a két anyukája miatt. Akkor is, ha egyébként Danika egy rendes gyerek.
Azt mondani, hogy itthon ugyanolyan jogaik vannak a melegeknek, mint a heteroszexuálisoknak, egyszerűen hazugság.
Előre leszögezném, hogy keresztény vagyok.
A Pride külföldön tényleg egy kulturált rendezvény, de itt Magyarországon nem az. Teljesen normális, hogy az, hogyha valaki katolikus papnak öltözve provokál, ellenérzést vált ki az emberekből. Én fontosnak tartom, hogy keresztényként ne rekesszünk ki senkit szexuális beállítottsága miatt, és tudom, sok keresztény nem túl keresztényi módon vélekedik a melegekről, de ha párbeszédet szeretnénk, akkor mindkét félnek nyitnia kell a másik felé, és nem szabadna provokálni.
Itt van egy cikk a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!