A Kádár és a Bodogán név milyen származásuak? Zsidó? Vagy milyen?
A Bodogán az valamilyen szláv névnek hangzik...
Ha jól emlékszem, akkor Bogdannak hívták az egyik kozák hadvezetőt.
A Kádár is szlávos-magyaros szerintem.
A Kádár vezetéknév, szerintem egyértelműen a foglalkozásra utal, tehát magyar. Gondolom tudod mivel foglalkozik a kádár.
A Bogodán szerintem a Bogdán szláv eredetű férfinév valamilyen változata. Nem gyakori vezetéknév. Valószínűleg megváltoztatta valaki az írásmódot, hogy különbözzön a többitől. Ezt azért csinálhatták, mert régen voltak olyan falvak, ahol mondjuk 10 Szűcs János nevű is volt
Kádár magyar volt, ha erre célzol, ellentétben rákosi-rosenfelddel és kun-kohn bélával, aczél györgy(appel henrik)
linder bála...
Kicsit kezd unalmas lenni az, hogy ez a név, az a név zsidó eredetű-e...
Olyan ugyanis nincs, hogy zsidó eredet... Olyan van, hogy héber eredetű nevek... Kereszneveink közül is rengeteg gyakori héber eredetű van... Ádám, Áron, Dávid, Dániel, Gábor, János, József, Márton, Mátyás, Péter, Sámuel... Akkor most ők is zsidók lennének... Jut eszembe egy Gábor... Na, most akkor kire gondoltam...
Ha pedig Kádár elvtárs miatt került a politikai rovatba, akkor megnyugtatlak, hogy neki a Kádár az állneve volt az illegalitásban, és aztán rajta is maradt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!