Miért tartják egyesek a cigányokat (romákat) is magyaroknak?
Kérdező, és ez most neked szól!
A kérdésed tökéletesen érthető. Mégis, egy egy lightos változat. Hadd nyissam fel a szemed, hol bújik meg a sátán. Nem az a kérdés, hogy hányan nem magyarok. Hanem hogy kik vannak helyettük. Érzed már!!? Tudom, hogy tudod, mert az éteren keresztül átjön a gonoszság! Kérve könyörgöm, Istent válaszd! A másik oldal ugyanúgy gonosz! Mindkettőt ugyan az hajtja! Te soha se legyél gonosz! Te mindig legyél jólelkű és rendes! Mutass példát mindenkinek! Nem tudom kérdező meddig fogod elolvasni a hozzászólásokat, de kérlek, a második oldalon a hozzászólásaimat olvasd el!
Magyarországon 13 nagyobb nemzetiség él. Csak hogy a legelterjedtebbeket említsem, ott vannak a tótok (szlovákok) és a svábok (bajor, és egyéb német származásúak).
Ők is nemzetiségiek, de állampolgárságilag magyarok, mivel itt születtek, itt élnek.
Az pedig náluk is egyéni döntés minek vallják magukat. Köztük is vannak akik elszigetelődnek a magyaroktól, (ez mondjuk sok sváb faluban érezhető) de vannak olyanok is akik max a nevükben őriznek valami németes csengést, mint mondjuk "Schwarz" vagy "Herzog" de egyébként magyarnak tartják magukat.
Magyarországon érdekes kérdés hogy "ki a magyar?" lévén egy olyan történelmi háttérrel rendelkező ország, ami rengeteg nép kulturális hatása ért az idők során.
A nyelv, a gasztronómia, az építészet, az ünnepek és a vallás tekintetében is nagy a diverzitás, ami nagyon bonyolult képet eredményez. Ez talán olyan mint egy nagy, színes mozaik. Egy mozaik darab még nem eredményez mozaikot, de kettő, és három darab sem. Viszont sok sok apró mozaik részlet már kiad egy egész képet.
Manapság persze már teljesen más árnyalata és sajnos megítélése is van annak hogy "magyar nemzetiségű" mint régen.
Ma már lényegében egyetlen tengelyre van kifeszítve az egész kérdés: mennyire sötét a bőre. Ha sötét akkor nem magyar, ha világos, akkor magyar. Az hogy tisztában van-e saját népével, már nem is kritérium.
a kérdés jó de válaszolók nem kicsit egysíkúan közelítik meg
ha a cigány cigánynak tartja magát mért magyarozzák le?
ha a szlovák szlováknak tartja magát mért magyarozzák le?
"az a magyar aki magyarnak tartja magát" ebből indulunk ki akkor nem értem mért kell magyarnak tartani azt aki még saját magát sem nevezi annak?
sváb felmenőim vannak de magyarnak tartom magam, engem magyarnak kell nevezni mivel még magamat sem tartom svábnak
ha svábnak tartanám magam akkor meg nem lázadnék hogy nem neveznek magyarnak
a cigány nem nemzetiség, hanem etnikum
Nemzetisége annak van akinek nemzete is van, a cigányoknak soha nem volt államuk, vagy bármiféle ehez hasonlló szervezetségi formájuk
Ezért őket etnikumnak szokás hívni!
A cigányokat butaság magyarnak tartani, egyébként a cigányok se tartják magukat magyarnak.
Masszív cigány identitásuk van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!