Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Bementetek volna a helyemben...

Bementetek volna a helyemben dolgozni?

Figyelt kérdés

Nem olyan régóta dolgozok az új munkahelyemen, eddig végig bejártam,ahogy kell, és szinte mindig tovább maradtam mint a többiek. (rendet hagyni a nap után - nem mondanám takarításnak mert azt a takarító csinálta, amolyan elpakolás,apróságok)

12 órás munkarend van, a héten végig bent voltam, aztán a csütörtöki szabadnapomon strandon voltam, és estére kicsit fájt a fejem, sok bajom volt, péntek reggelre hőemelkedésem lett, de bementem dolgozni a klímai nélküli irodában szenvedtem, estére 38 fokos lázam lett, így telefonáltam,hogy nem megyek szombaton.

Nagyon nem örültek neki, mert a főnök túl sok szabadságot adott ki, és nagy volt a hajtás a héten, kevesen voltunk.

Még szombat reggel munkakezdés előtt hívott,hogy biztos nem tudok e bemenni, mondtam,hogy sajnálom de nem.

A 35 fokban itthon fetrengtem 38 fokos lázzal, a gyógyszerek ideig-óráig csillapították a lázam.(az év legrosszabb napja volt eddig)

Jártam az ügyeleten is, ott kaptam injekciót attól ment le a lázam.Estére sokkal jobban lettem, de még volt hőemelkedésem.

Ma már mondhatni teljesen jól vagyok, bár még megvan a betegség "utóíze", de nem vagyok lázas.

Telefonáltam a munkahelyre, hogy bemenjek e (ma jöttek vissza a szabadságról sokan, és mentek dolgozni - a beosztás szerint), és azt mondták,hogy maradjak otthon.

Hétfőn megint mennem kell, menni is fogok, de örülök, hogy ma nem kellett, így biztosan ki tudom magam pihenni hétfőre.

Viszont kicsit rosszul érzem magam, egyrészt,hogy szombaton cserbenhagytam a többieket, illetve furcsa volt,hogy azt mondták ma maradjak otthon. (a főnök helyettese mondta)

Nem hiszem,hogy kirúgtak, de akkor is...

(14-15 évesen ugyan ez volt,hogy egyik napról a másikra belázasodtam, akkor 40 fokos lázam volt, szintén injekciót kaptam, másnapra attól lettem jól, és akkor egészen biztos napszúrásom volt)

2017. jún. 25. 10:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Attól is függ, hogy mi a munka, de valószínűleg nem mentem volna be.
2017. jún. 25. 11:21
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem bementem volna. Annál jobban félteném a munkahelyem. Főleg, hogy nemrég óta dolgozol. Amúgy szerintem kirúgtak.
2017. jún. 25. 11:23
 3/11 A kérdező kommentje:

Nem a főnökkel beszéltem, szóval nem hiszem,hogy kirúgtak, de ha igen, akkor legyen,fiatal vagyok ahhoz,hogy ne találjak új munkahelyet.

A munka pedig főként telefonálgatás,csomag összeállítás (szállító cégnél).

2017. jún. 25. 11:29
 4/11 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem mentem volna be 38-as lázzal.
2017. jún. 25. 11:36
 5/11 anonim ***** válasza:
Jól tetted, hogy nem mentél be. Tanulják meg, hogy van életed és az fontosabb. Nem vagy rabszolga.
2017. jún. 25. 11:38
 6/11 anonim ***** válasza:
Amúgy meg jobbulást!
2017. jún. 25. 11:39
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha ezért kirúgnak, nyomd fel őket minden létező hatóságnál.
2017. jún. 25. 11:52
 8/11 anonim ***** válasza:

Mindenki életében lehet olyan nap, napok, amikor az ember akaratán kivül kénytelen otthon maradni. Akár betegség, akár családi gond, vagy esetleg környezeti tényező. Ezekre az esetekre találták ki a betegszabit illetve a fizetett szabit. Ezt mindenki kiveheti, nyilván nem minden héten, de pl a szabadság (nekem 6órás melóban 1,5 ev munkaviszony utan 26 évesen 18 db szabim van) bármikor kiadható. Nyilván vannak szakaszok, amikor kevésbé hajlanak erre, pl karacsonyi dömping, adóbevallás stb stb, de normális vezetésnél mindenki érdeke az, hogy közös megegyezés alapján jussanak dűlőre. Nekem nincs helyettesem,senki nem tudja helyettem csinalni, de egy másik városból szokott helyettesíteni egy "kolléga", ha több napra megyek szabira. Olyankor általában 2héttel hamarabb szólok, minimum, hogy mindenki tudjon úgy készülni, főnökség a papírozás miatt, a helyettes pedig az időbeosztás miatt. De volt, hogy annyira görcsöltem, hogy nem tudtam bemenni, hánytam, ment a hasam (kb félévente van egy ilyen periódus, de sokszor éjszaja vagy hétvégén jön elő), én szóltam pontban reggel 8kor a vezetőnek és a főnökömnek is, mondták hogy semmi baj, másnap majd figyeljek oda,mit kell bepótolni, de egyébként nincs baj. Persze karácsonykor kicsit nehezebb lett volna, de azt is meg lehet oldani.

Ha a vezetőség tényleg elküld, ne hagyd magad, feltéve, hogy van papírod a betegségről (tappénz). Mondjuk kérdés, hogy milyen okból küldenek el, sokan takaróznak olyan szöveggel, hogy nem felelt meg az elvárásnak, és ha próbaidőn vagy, akkor bármikor elküldhetnek, ahogy te is felmondhatsz egyik napról a másikra. Masrészt a szerződést is át kell tanulmányozni, van e benne felmondási idő,mert ha van akkor kötelesek felmondás után addig foglalkoztatni, 2 hét, 1 hónap, kinél hogy van. Ha pedig nincs akkor sajnos bármikor elküldhetnek egyik napról a másikra.

Remélem nem küldenek el, de ha igen akkor meg örülj,mert nem lett volna jó ott a munka.. ha ennyi miatt képesek elküldeni,akkor nincs meg az a bizalom aminek lenni kéne alkalmazott és foglalkoztató között (persze nagyon sok helyen aljasok,hiszen sok munka pótolható és nagy a munkanélküliség..)

2017. jún. 25. 12:57
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem mentem volna be,fontosabb vagyok mint a munka.Csináltam én is ilyet,nem érdekelt hogy kevesen vannak benn.
2017. jún. 25. 12:57
 10/11 A kérdező kommentje:

Nem egy álom munka, és csak ideiglenesen vagyok ott, mert várom,hogy felvegyenek a végzettségemnek megfelelő munkahelyre, oda amit valóban szeretnék csinálni.

Ez eddig nem történt meg, ez meg jobb mint a semmi, azért mégsem téglákat kell hordanom.

Ha kirúgnának kéne valami mást találnom, ez helyben közel van, szóval előnyös, hogy megint tudok e munkát találni a környéken az kérdés, de hogy lesz állásom az nem kérdés.

2017. jún. 25. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!