Új jelző a részvétnyilvánításra a "részvétem" kifejezés helyett?
Kigondoltam egy szót, amit a "részvétem" helyett mondanék, mert a legtöbb esetben nem igazán érdekel az elhunyt (nem érzek veszteséget, nem akarok részt venni a gyászban) és azokat sem sajnálom akik a legközelebb álltak a halotthoz.
Tehát a szó az, hogy "Jobbulást!"
Kivétel ezek alól a rendhagyó esetek (valakinek a gyereke hal meg, baleset, stb.).
Egyrészt azért lenne megfelelő, mert engem nem érdekel a halott, sem az, hogy a közeli hozzátartozóknak ez fáj.
Egy csekély mértékben annyi érdekel, hogy a halott hozzátartozói ne legyenek túl sokáig rosszkedvűek, így jobbulást kívánok nekik, hogy tegyék túl magukat minél hamarabb a haláleseten és lépjenek tovább, ébredjenek fel, mert az élet nem áll meg.
Másrészt én örülnék ha nekem ezt mondták (vagy majd ezt mondanák) volna amikor egy közeli hozzátartozóm meghalt.
Örültem volna, hogy rám gondolnak és azt akarják, hogy minél hamarabb ismét teljes értékű életet éljek boldogságban és ne érezzek fájdalmat a haláleset miatt.
Illetlen dolog lenne jobbulást mondani, ne tedd. Èn is rèszvètemet mondok mindenkinek, ha èrdekel a halott, ha nem. Lehet a jobbulás neked jobban tetszik, de attól mèg az nem helyènvaló, attól mèg taplóság. Amúgy meg azt az 1 szót kimondani olyan nehèz?
28/F
Nagyon nagy bunkóság. A jobbulást például megfázásra mondjuk, ez pedig bőven nincs a gyásszal egy szinten.
Mellesleg, ha nem érdekel, hogy mit éreznek, akkor ne is menj oda hozzájuk.
Ennél már az is jobb, ha nem mondassz semmit. A férfiakkal kezet fogsz, rövid szemkontaktus után a földet nézve elsétálsz, nőknél egy ölelés is megteszi.
Vagy még a , ,,ha bármiben tudok segíteni..,, is jó lehet. Amilyen a hozzáállásod úgysem kérnek semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!