A rasszizmus miatt olcsóbbak azok a lakások, ahol sok a roma?
Ugyanolyan marad a lakókörnyezet és csak a rasszisták terjesztették el, hogy azok nem biztonságos környékek?
Lakásvásárlás miatt érdekel a kérdés.
Szerintem nem rasszizmus félni a cigányoktól, mert igenis okot adtak rá. Nekem van cigány barátnőm, igazi Oláh cigány aki jogosan büszke a származására, de ettől még lehetnek előítéleteim.
Egyszer rossz környéken sétáltam, aztán futnom kellett, mert a cigányok megakartak erőszakolni. Viszonylag biztonságos város volt, de amint betettem a lábamat a cigány övezetbe...(abban a városban tanultam, de akkor még nem tudtam, hogy ilyen vékony a határvonal a veszélyes és biztonságos környék között)
Ahol van roma, ott nem biztonságos. Nevezhetsz csúnya gonosz rasszistának, de ha nekem nem hiszel, majd meglátod milyen cigány mellett élni.
Nem.
De ahol egy szegényebb/iskolázatlan/buta lakóközösség van ott alapvetően olcsóbbak a lakások. Ezek jellemzően alacsony színvonalú lakhatást biztosítanak.
A fent említett jellemzők a cigànyságon belül gyakoriak. Mindazon álltal a ciganyok sajátos letvitele nem összeférhető a magyar életvitellel.
A cigányság szerényebb jövedelme pedig csak az ilyen házak/lakások megvételét/elfoglalását teszik lehetővé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!