Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mitől van az, hogy ha egy...

Mitől van az, hogy ha egy cigány árt valakinek akkor hajlamos a cigányságot hibáztatni ezért?

Figyelt kérdés

Én nem vagyok rassszista, sőt fél évet töltöttem 99%-ban romák közt, nagyon sok szép emlékem kötődik hozzájuk. (És persze van rossz is, akárcsak a "fehér" ismerőseimmel kapcsolatban).

Most lettem figyelmes egy érdekes dologra. Az anyósomat lehúzta egy roma 10ezer forinttal, (vásárolni akart tőle bútort, a pénzt elkérte, az árut nem küldte) és most mást se hallok, mint, hogy a cigányok így, meg a cigányok úgy... Egy évvel ezelőtt egy "fehér" értelmiségi házaspár húzta le kb. 30ezerrel, és még meg is alázták. (Munkát ajánlottak, előleget kértek, aztán a képébe röhögtek, röviden). De akkor nem volt az, hogy a fehérek vagy a magyarok ilyen lopós népség...

Mitől van az, hogy az ember az agyában egy cigány ember által elkövetett cselekményhez kapcsolja a népcsoportot, míg egy magyar vagy egy görög/litván/vizigót esetében ez nem így van?

(senki ne kezdjen anyázódni légyszives, csak kulturáltan ha kérhetem)

2015. nov. 12. 06:18
 1/2 anonim ***** válasza:
38%

Mert Magyarországon ez a divat, ez folyik a vízcsapból is.

Nyugatabbra van böven olyan, hogy a "magyarok" és nem igazán pozitív értelemben. (És sajnos meg kell mondani, a nyugatra került magyarok elég nagy része meg is e´rdemli ezt a negatív értélelést.)

2015. nov. 12. 07:39
 2/2 anonim ***** válasza:
58%
Mert még valami könnyen észrevehető jegyhez társítva a károkozást, az sokkal objektívabb oknak tűnik, ráadásul a kárt szenvedett fél magától el is hárítja a vétkességet (pl. hogy nem volt kellően elővigyázatos). Így önmagát teljesen felmenti és határozott különbséget talált, amivel hamisan ugyan, de próbálja magyarázni a bekövetkezett eseményt.
2015. nov. 12. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!