Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A barátnőm beteges hazudozó!...

A barátnőm beteges hazudozó! Miért cisnálja? Szóljak neki hogy ennyire azért nem vagyok hülye?

Figyelt kérdés

Szóval a problémám az, hogy van egy barátnőm, aki kedves, aranyos, meghallgat, segít ha arról van szó, szóval tényleg alapjában véve szeretem. Csak betegesen hazudozik. Kitalál magának barátokat, és mindenkivel elhiteti hogy mennyire odavan érte az egész baráti kör, hogy ez is szerelmes belé meg az is...(ezeket a barátait soha senki nem látta, soha nem érnek rá semmilyen alkalomkor...) Biztos vagyok benne hogy hazudik, sokszor előfordult már hogy "felhívta" a kitalált hódolóját a telefonomról, smst küldött neki, aztán a hívott számok közt meg az smsk közt sem volt semmi. Küldött már smst az ő nevében nekem - az apja telefonjáról. nekem meg megvolt az apja száma. kínos volt. Szóval midnegy, sok ilyen szitu volt, a lényeg hoyg ti mit tennétek a helyemben?

Szóljak neki hogy ne nézzen ennyrie hülyének? megéri esetleg tönkretenni egy amúgy jól működő barátságot, vagy msolyogva bólogatva hallgassam végig az újabb és újabb hihetetlen szitukat? Felesleges konfliktuskeltés lenne ez vagy tényleg nagyon gáz a dolog..?

2010. máj. 16. 20:55
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Igen és nálad legalább igazság alapja volt mgéha túlkapott is a dolog:D
2010. máj. 16. 21:17
 12/15 anonim válasza:
100%

Ez hosszú távon nagyon komoly lelki problémákhoz vezethet, lehet, hogy érdemes lenne beszélni a szüleivel, mielőtt komoly baj lesz. És NEM BETEG az aki pszihológushoz jár, hanem olyannyira egészséges, hogy elismeri, hogy egyedül nem tud megbírkózni a problémával. Esetleg a szüleinek érdemes lenne megkérdezni a tanárait, hogy ők is észrevettek-e hasonlót.

Te magadban valószínűleg nem fogsz tudni segíteni neki, vagy megsértődik rád, vagy visszatámad, vagy elhessegeti az egészet, vagy még durvább hazugságokat talál ki a saját szürakoztatására.

gyerekeknél (6-7 éves korig) még normális, ha próbálgatják mi történik ha nem mondanak igazat, de nagyobbaknál ez nagyon nem normális.

Ha vagy olyan viszonyban a családjával, megpróbálhatnád elmondani nekik, de vigyázz, nehogy az legyen a vége, hogy te hazudozol. A szülők hajlamosak rózsaszín szemüvegen át szemlélni a saját gyerekeiket, és mindenért valaki mást hibáztatni, arról nem beszélve, hogy természetesen itt a zsülőnek magának is szembe kell néznie azzal, hogy valahol hibázott, ami szintén nagyon nehéz. De szerintem ehhez mindenképpen elsősorban felnőtt, másodsorban szakember szükséges. Mennyi idős amúgy?

2010. máj. 16. 21:23
 13/15 A kérdező kommentje:
most töltötte a 19-et
2010. máj. 16. 21:33
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt ilyen barátnőm, (19 éves, kitalált egy olasz dj szerelmet) én három évig csendben tűrtem, aztán egy szép napon csúnyán kifakadtam, rápirítottam, hogy DE HÁT OTT VOLTAM a szitunál, amiről épp mesél és nem úgy volt! Na, azóta -4 éve- nem áll szóba velem... Nem vagyok benne biztos, hogy ért ennyit az igazság. :(
2010. máj. 16. 22:20
 15/15 A kérdező kommentje:
Igen nekem is ez a problémám... Mostanában már tényleg mosolyogva bólogatva végighallgatom a történeteit, a végén levonok belőle valami általános életigazságot és terelem a témát... Nem akarom megbántani, csak multkor már azt vettem észre magamon hogy akkor is kételkedem a szavaiban amikor nem kéne.
2010. máj. 17. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!