Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg ilyen agyi szinten...

Tényleg ilyen agyi szinten lennénk? Vagy ez mennyire átlagos nálunk?

Figyelt kérdés

Nagyon szomorú, amit hallottam és lepadlóztam, mondjátok el, hogy ez mennyire jellemző egy mai átlag értelmiségi ember fejében, mert számomra teljesen abszurd az egész, hogy ilyen létezhet egyáltalán:

A következő a történet:

Van a nőnek (aki kétdiplomás tanárnő amúgy) 3 gyereke, az egyik egy 6 éves fiú, a másik 2 lány. Eleve a környezete is olyan, hogy többet van lányok között a kissrác, de a lényeg, hogy "hosszú a haja" (kb nyak aljáig érő), és már többször veszekedtek vele, hogy levágják neki rövidre, mert mások is mondjáék, hogy ez milyen lányos. A srác nem akarja, valamiért ez tetszik neki és cirkuszol, hogy ő nem engedi levágatni.

Az anyja pedig teljesen kétségbe esve meséli nekem, hogy jaj mi lesz, mert már ezt is többen mondták neki ismerősök, hogy pedig vágassa le, mert a végén még homo lesz a srác.

A hab a tortán: az anyuka ott tart, hogy beletörődve mondja nekem, hogy hát akkor legyen homo, ha ő úgy lesz boldog, elfogadja, de nem akarja erőszakkal levágatni a kissrác haját, és ez állandó veszekedési téma a férjével (aki persze "férfiasítani" akarja a kissrácot).

Most mondjátok meg, ez a szintű sötétség általános vagy én fogtam csak ki ezt a nőszemélyt? Kvázi már elkönyvelte, hogy jó, akkor homo lesz emiatt de ő elfogadja ... Persze azért az okos ismerősei se piskóták, akik ezzel csesztetik.

Mit szóltok ehhez? Mennyire átlagos, hogy valaki így gondolkozzon?

2017. máj. 17. 09:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

@6 tán mert Dali idejében nem volt agymosó tv meg ösztrogénmimiker minden kajában és műanyagban... :D

De nyugodtan nézz utána, akit lányként nevelnek, az javarészt megzakkan és bebüzül.

2017. máj. 17. 22:24
 12/13 anonim ***** válasza:
64%

11

:D

Gondoltam, hogy egy igazi gyökér vagy. És kondenzcsíkokkal mi a helyzet? :D

2017. máj. 17. 22:55
 13/13 anonim ***** válasza:

Én arra tippelek, az is lehet, hogy a kissrácban alapból van valami feminimebb vonal. Valami ami belülről jön, viszont valamiért a szülők ebben a haj dologban látják mindezt megtestesülni.

És azt hiszik, ha levágják és ezzel "normálisra" vagy "fiúsra" fazonírozzák azzal elejét veszik mindennek, és azzal hogy elrejtik a saját szemük elől a dolgot, már meg is van oldva minden.

De szerintem ez a probléma két részből áll.

Az ő saját félelmükből, hogy, meleg lesz a gyerek, amit a környezetük csak tovább erősít, és kivetítik erre a haj dologra.

És a srác viselkedéséből amiben valóban lehet valami feminim.

Ugyanakkor persze az egész hülyeség. Sztereotípia, hogy a melegek nőiesek, vagy hogy ezen múlna. Vannak nőies heteró férfiak, és férfias melegek is. Arról nem is beszélve, hogy mennyire hülyeség ebből ma már problémát csinálni. A melegséggel sincs semmi baj, de aki azt hiszi csak ennyin múlik az se sokat ért a dolgoból.

2017. máj. 17. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!