Mitől függ az, hogy egy újszülött milyen családba kerül?
Ha Isten mindenkit ugyanúgy szeret, akkor miért kerül egy újszülött rosszabb családba, mint a másik?
A rosszabb alatt, azt értem, hogy: alkoholista szülők, bántalmazásra hajlamos szülők, mélyszegélységben élő szülők stb.
De úgy értem, hogy születik egy gyerek egy rosszabb család és születik egy másik gyerek egy jobb családba. Miért pont odaszületik az a gyerek? És miért nem fordítva?
Amikor egy újszülöttről még nem lehet tudni, hogy milyen ember lesz, szóval hogy mit "érdemelne".
Fordítva ülsz a lovon, kérdező.
Először is, egy gyereknek a fogantatáskor van egy génkészlete, amit nem az istentől örökölt, hanem a SAJÁT szüleitől.
Utána a méhen belül is úgy fejlődik, ahogy azt az anya szervezete és az életmódja lehetővé teszi.
Azért, mert ma a gyerekek nagy része élve születik meg - ne feledd, hogy ez nem mindig volt így és sok helyen ma sincs így.
Tehát MINDENT a szülők határoznak meg. Azt is, hogy utána milyen családba kerülsz.
Tudom, hogy a szülők tehetnek a körülményekről és hogy tőlük függ minden, ezzel nem is vitatkozom.
De engem ez a gyerek szempontjából érdekelne, hogy pont odaszületik egy gyerek, ahová születik. Egy újszülött nyilán nem csinált még semmit, mégis beszületik valahová. A vallás azt mondja, hogy Isten mindenkit szeret, mégis az egyik gyerek jobb családot a másik meg rosszabbat. Tehát én a gyerek szempontjából vagyok kiváncsi erre.
Tudod, a SZÜLŐK valamilyen módon összeraknak egy gyereket. Kizárólag a saját képességeik és adottságaik alapján. Ez a gyerek ezt kapja tőlük, és ő maga ezek után ezzel gazdálkodhat. CSAK azért születik pont oda és pont úgy, mert a szülei ezt így tudták összehozni.
MINDENKINEK különböznek a fizikai és a szellemi képességei és egyéb adottságai (szépség, erő, lelki alkat - minden).
NINCSEN igazság és egyenlőség a Földön (más fajnál sem) - CSAKIS annyi, amennyit MI MAGUNK megteremtünk.
Tudod, te még jól is jártál, mert van olyan faj is, ahol csak azért születik sok gyerek, hogy a legnagyobb, legerősebb megehesse a többit. De olyan is van, ahol simán csak megöli - a második azért születik, hogy ha NETÁN az első pusztulna el, akkor legyen másik. Különben eleve halálra van ítélve, már a születésekor.
Azt, hogy egy isten ezt miért így rakta össze, tőle kérdezd.
Kedves Kérdező!
Látom, a hozzászólók mindegyikének van egy szilárd elképzelése arról, mi milyen okból van úgy, ahogy van. Mondhatni, egyikük világmodellje próbálja ütni a másikuk világmodelljét. Sőt, a Te világmodelledről is kiderül a kérdésed alapján legalább három, fontos dolog:
1. Isten létezik,
2. Isten szeret mindenkit,
3. valamifajta egyöntetűséget követelsz meg Istentől a leszületetteknek adott indulási lehetőségek tekintetében.
Nem, én nem kívánok beszállni a világmodellek csatájába. Nem kívánok más értelmezési lehetőségeket még csak felvillantani sem :D
Azt kívánom Neked, h az eddigi világmodelleden dolgozz a továbbiakban is, mélyedj el benne, és alakíts ki egy széles értelmezési tartományút, egy jól működőt.
Jó kutakodást kíván R
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!