Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mitől függ az, hogy egy...

Mitől függ az, hogy egy újszülött milyen családba kerül?

Figyelt kérdés

Ha Isten mindenkit ugyanúgy szeret, akkor miért kerül egy újszülött rosszabb családba, mint a másik?

A rosszabb alatt, azt értem, hogy: alkoholista szülők, bántalmazásra hajlamos szülők, mélyszegélységben élő szülők stb.

2017. ápr. 11. 11:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A szülőktől függ, nem Istentől.
2017. ápr. 11. 11:31
 2/8 A kérdező kommentje:

De úgy értem, hogy születik egy gyerek egy rosszabb család és születik egy másik gyerek egy jobb családba. Miért pont odaszületik az a gyerek? És miért nem fordítva?

Amikor egy újszülöttről még nem lehet tudni, hogy milyen ember lesz, szóval hogy mit "érdemelne".

2017. ápr. 11. 11:37
 3/8 anonim ***** válasza:

Fordítva ülsz a lovon, kérdező.

Először is, egy gyereknek a fogantatáskor van egy génkészlete, amit nem az istentől örökölt, hanem a SAJÁT szüleitől.

Utána a méhen belül is úgy fejlődik, ahogy azt az anya szervezete és az életmódja lehetővé teszi.

Azért, mert ma a gyerekek nagy része élve születik meg - ne feledd, hogy ez nem mindig volt így és sok helyen ma sincs így.

Tehát MINDENT a szülők határoznak meg. Azt is, hogy utána milyen családba kerülsz.

2017. ápr. 11. 12:06
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert ők csinálták meg? Azért ne dobjunk már el minden alapvető logikát a vallásosság miatt...
2017. ápr. 11. 12:54
 5/8 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy a szülők tehetnek a körülményekről és hogy tőlük függ minden, ezzel nem is vitatkozom.

De engem ez a gyerek szempontjából érdekelne, hogy pont odaszületik egy gyerek, ahová születik. Egy újszülött nyilán nem csinált még semmit, mégis beszületik valahová. A vallás azt mondja, hogy Isten mindenkit szeret, mégis az egyik gyerek jobb családot a másik meg rosszabbat. Tehát én a gyerek szempontjából vagyok kiváncsi erre.

2017. ápr. 12. 22:24
 6/8 anonim ***** válasza:

Tudod, a SZÜLŐK valamilyen módon összeraknak egy gyereket. Kizárólag a saját képességeik és adottságaik alapján. Ez a gyerek ezt kapja tőlük, és ő maga ezek után ezzel gazdálkodhat. CSAK azért születik pont oda és pont úgy, mert a szülei ezt így tudták összehozni.

MINDENKINEK különböznek a fizikai és a szellemi képességei és egyéb adottságai (szépség, erő, lelki alkat - minden).

NINCSEN igazság és egyenlőség a Földön (más fajnál sem) - CSAKIS annyi, amennyit MI MAGUNK megteremtünk.

Tudod, te még jól is jártál, mert van olyan faj is, ahol csak azért születik sok gyerek, hogy a legnagyobb, legerősebb megehesse a többit. De olyan is van, ahol simán csak megöli - a második azért születik, hogy ha NETÁN az első pusztulna el, akkor legyen másik. Különben eleve halálra van ítélve, már a születésekor.

Azt, hogy egy isten ezt miért így rakta össze, tőle kérdezd.

2017. ápr. 13. 03:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Látom, a hozzászólók mindegyikének van egy szilárd elképzelése arról, mi milyen okból van úgy, ahogy van. Mondhatni, egyikük világmodellje próbálja ütni a másikuk világmodelljét. Sőt, a Te világmodelledről is kiderül a kérdésed alapján legalább három, fontos dolog:

1. Isten létezik,

2. Isten szeret mindenkit,

3. valamifajta egyöntetűséget követelsz meg Istentől a leszületetteknek adott indulási lehetőségek tekintetében.

Nem, én nem kívánok beszállni a világmodellek csatájába. Nem kívánok más értelmezési lehetőségeket még csak felvillantani sem :D

Azt kívánom Neked, h az eddigi világmodelleden dolgozz a továbbiakban is, mélyedj el benne, és alakíts ki egy széles értelmezési tartományút, egy jól működőt.

Jó kutakodást kíván R

2017. ápr. 15. 16:53
 8/8 világvége1 ***** válasza:
Isten a jóknak segít – csak őket szereti –, különben nem szokott beavatkozni. Egy csecsemő még se jó, se rossz – nincs szelleme.
2020. jún. 14. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!