Ez mennyiben "korrekt" a barátaimtól?
Budapesti iskolába járok, de vidéken, azaz Budapest vonzáskörzetében élek, csak úgy mint 5-6 osztálytársam.
Velük rendszeresen eljárok szórakozni, ők a baráti társaságom (gyakorlatilag minden hétvégén csinálunk valamit)
A tavaszi szünetben azt tervezik,hogy néhány Pesten élő osztálytársunkat meghívják az egyikünk (vidéki) házába egy házi bulira.
Olyanokat, akikkel amúgy nagyon jól elvagyunk az iskolába, de az éjszakai kedvezőtlen utazási feltételek miatt még sosem szórakoztunk velük együtt.
A gondom,hogy én külföldön leszek a tavaszi szünetben, és ez biztosan egy emlékezetes összejövetel lesz, tényleg olyan emberek jönnek, akikkel nem minden nap tudunk együtt szórakozni.
Az,hogy én nem leszek itthon a szünetben már hónapok óta lehet tudni, magát az eseményt pedig egy hete kezdték el szervezni.
Mondtam,hogy így nem tudok eljönni, de ők meg mondták,hogy kéne valami program a szünetre nekik is.
Igazából megértem, mert nem várhatom el,hogy otthon üljenek, rám várva, csak mondjuk lehetne a "szokásos csapattal" is egyet bulizni, és utána úgyis lesz érettségi szünet, amiben nem sokan fognak tanulni, én is itthon lennék, akkor kellene összehozni ezt a nagyobb csapatot.
(ez a külföldi út egy rokonlátogató lesz, 10 éve voltam kint utoljára)
Múltkor meg valami másik ismerőseikkel akartak együtt bulizni, akiket én nem kedvelek.Mikor arra mondtam,hogy nem megyek, akkor rögtön jött a hiszti,hogy de menjek, miért nem megyek, meg hogy nélkülem milyen szar akkor ők se mennek, mindenki megy haza, stb...szóval amikor olyan emberek vannak akikkel nem akarok menni akkor feltétlenül legyek ott, de ha olyanok akikkel jó bulizni, akkor tök mindegy.
Őszintén szólva kicsit sért,hogy kihagynak belőle.
Bolhából elefánt.
Ök se szabják meg kikkel akarsz bulizni menni, te se sértödj meg, ha nem mindenki téged követ. Ennyi.
Akkor lefújták volna, most meg megtartják.
A társaid is hónapok óta tudják, hogy nem leszel itthon a szünetben.Szerveztek nélküled egy bulit, te pedig megsértődsz. Irigy kutya vagy! Lehet, hogy a barátaid közül van olyan, aki még nem volt külföldön, de nem hisztizik, tudomásul veszi.
Neked is ezt javaslom önsajnálat helyett.
Tehát ha kimegyek külföldre, akkor irigy vagyok az itthon maradó barátaimra, mert ők irigyek rám,hogy külföldre megyek?
Roppant érdekes gondolat.
De itt arról beszélek,hogy amikor szarnak tűnik egy buli, akkor feltétlenül legyek ott, ha pedig jónak ígérkezik, mellesleg menni is szeretnék, akkor pont úgy szervezik,hogy ne tudjak rajta részt venni.
Rokonlátogatásra megyek, 10 éve nem voltam kint -mint írtam-, és most van rá lehetőségem, ez nem luxus, nem kizárólag szórakozás, nem azért megyek mert nincs hová tenni a pénzem.
Félreértettél: a barátaid NEM irigyek!
Te vagy megsértve, ahogy írtad is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!