Ki hogyan kezeli, ha esetleg lezsidózák, mondjuk a német
vagy bibilai neve miatt?
Figyelt kérdés
Én mind két ágról ráadásul német vagyok, és büszke a felmenőimre. Egyik régi apai egyenes ági protestenás felmenőm bibliai nevet vett fel a német neve helyet, a katolikus hitről való át-/megtérésnél és lelkésznek állásánál. Amúgy ez volt a szokás az erdélyi szászoknál.
Anyám is nem rég kapta meg újra, a név miatt egy betegétől, hogy X-né lévén. Hogy a pasi nem szereti a zsidókat, de anyámat igen sokra becsüli. Egyáltaán nem vagyunk antiszemiták, zsidó aneszteziológus kolégájával is jóban van, sőt nagyapám még zsinagógága padokat is készített.
Anyám kikérte magának, de elmondta hogy neki semmi baja zsidókkal és a férje sem az, ... . De felháborodott az emberi butaságon. Hát pedig nem előszőr történt meg itthon ez a rendszerváltás óta. - elmondása alapján.
Ha semmi bajotok nem lenne a zsidókkal, nem érdekelne hogy annak néznek-e. Ez a "kikérte magának" és a "felháborodott" azért elég árulkodó...
2017. ápr. 8. 07:48
2/11 anonim válasza:
Az ilyen emberek véleményére nem is reagálnék. Esetleg azzal utasítanám el, hogy ő ilyenekkel ne törődjön, ehez semmi köze. Minél jobban akarnád megmagyarázni, az ilyen annál jobban belédköt.
2017. ápr. 8. 08:23
3/11 anonim válasza:
Az ilyen butusoknak azt szoktam vélaszolni: Maga mér túl fiatal, maga még ehez nem ért.
2017. ápr. 8. 08:25
4/11 anonim válasza:
még
2017. ápr. 8. 08:25
5/11 anonim válasza:
Itt Dániában ez egyik néger vitatkozás közben ráordított a dán szomszédjára: Maga rasszista ! Mire a dán meghajolt és azt mondta: Köszönöm szépen.
2017. ápr. 8. 08:31
6/11 anonim válasza:
Bolond likból bolond szél fúj.
2017. ápr. 8. 08:47
7/11 anonim válasza:
Nincs minden csészéje a szekrényben.
2017. ápr. 8. 08:48
8/11 anonim válasza:
Primitívnek nézném,.ugyanis nemcsak zsidóknak van bibliai vagy német neve. Ezt minden értelmes ember tudja.
Megjegyzem én inkább lennék zsidó, mint germán. Szerencsére nincs német ősöm.
2017. ápr. 8. 20:52
9/11 A kérdező kommentje:
Zsidók jobbak az szexualitásban. ;) Nem én dönthettem, de jól meg vagyok a származásommal. Semmi árulkodó nincs benne, hogy anyám kikérte magának, hogy beskatujázák. Ráadásul még tévesen is. Mert annyám is azt hitte apám neve után meg hogy jogász, hogy zsidó amikor udvarolt neki. Visszont ő udvariasan megkérdezte, csak kíváncsiságból. Még a katolikus anya sem zavarta ezzen a téren.
2017. ápr. 8. 22:33
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, elég sokszínű lett és tanulságos!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!